Nieuws Marketing

Samen sterker in één pand in Twente

Toegegeven, het was best even wennen voor Han Koenderink. De Enschedeër, nog altijd voor de helft eigenaar van Ruvano Document Professionals, deelt sinds oktober met ICT-bedrijf Connectworks, voor de andere helft eigenaar van Ruvano, een gloednieuw pand aan het Bedrijvenpark Twente. En plots werd Koenderink omringd door elf jonge mensen, in plaats van de gebruikelijke twee personeelsleden. Connectworks IT verhuisde van Tubbergen naar Almelo, Ruvano maakte de overtocht vanuit Enschede. „We versterkten elkaar en wilden samen één pand. Gezien het klantenbestand en de afstanden bleek Almelo de meest geschikte locatie”, vertelt Wouter van Weeren.

Van onze redactie 26 januari 2016

Connectwork IT Emiel Muijderman

Het zijn twee separate bedrijven, maar vooral op papier. Nadat Mark Maathuis en Van Weeren, die in 2004 IT-bedrijf Connectworks hebben opgericht, Ruvano voor 50 procent overnamen, is de samenwerking alleen maar intensiever geworden en de omzet gegroeid. „Han heeft de knowhow van print- en documentoplossingen. Wij leveren IT-diensten, zoals systeembeheer en cloud-oplossingen”, vertelt Van Weeren. „Het zijn twee aparte vakgebieden, die daarentegen weer volledig bij elkaar in het straatje liggen en elkaar aanvullen. Daarbij richten we ons beiden op dezelfde markt: het MKB.”

HistorieMaathuis en Van Weeren begonnen elf jaar geleden. Toen verkocht het duo voornamelijk hardware. De evolutie in de IT maakte van Connectworks een dienstverlener op het gebied van systeem- en netwerkbeheer met een loyaal klantenbestand.

Ruvano bestaat al 110 jaar en heeft zich altijd gericht op kantoormachines zoals printers en kopieermachines. Ook voor dat bedrijf waren er de laatste jaren veel verschuivingen. „Tegenwoordig willen bedrijven alles digitaliseren, waaronder de boekhouding. Ruvano doet de hardwarematige kant, Connectworks zorgt voor de integratie van de software. Een totaalpakket op maat, dus. Enterprise-bedrijven digitaliseerden de boekhouding al langer, maar inmiddels wenst het MKB dat ook”, vertelt Maathuis.

SysteembeheerWaar Ruvano nog regelmatig een monteur naar een klant moet sturen, kan Connectworks het gros van het werk op afstand. Het biedt uitkomst voor middelgrote bedrijven. „Een bedrijf onder de zeventig werknemers hoeft tegenwoordig geen vaste systeembeheerder meer in loondienst te hebben”, vertelt Maathuis. „Als alles goed is ingericht, heeft zo iemand niet meer voor veertig uur werk. Eerder besloten bedrijven uit financieel oogpunt het systeembeheer uit te besteden, nu is dat vanuit het nieuwe denken, omdat het echt efficiënter is.”

Vrijdag wordt het pand geopend.

Foto: v.l.n.r. Wouter van Weeren, Han Koenderink & Mark Maathuis (Emiel Muijderman)