Nieuws Marketing

Saré zoekt beste saunameester van Nederland

Het is voor liefhebbers het hoogtepunt van een saunabezoek: de opgieting ofwel, de aufguss. Maar wie is eigenlijk de beste saunameester van Nederland?

Van onze redactie 19 april 2016

Sauna Thinkstock 1

Die vraagt stelt de VNSWB (branchevereniging voor sauna en wellnessbedrijven) zich. En dus organiseren ze dit jaar hun allereerste Nederlandse Kampioenschap Aufguss. De Saunameestervereniging van Nederland organiseert al langer een eigen NK.

%VIDEOWIDGET%Voorronde in OldenzaalDe laatste voorronde wordt op donderdag 2 juni in deze regio gehouden, bij Saré. Bij de Oldenzaalse sauna is plek voor 65 personen in de Aufguss-ruimte. Op normale dagen wordt er bij Saré 6 tot 7 keer per dag een opgieting gedaan.Behalve bij Saré wordt ook op vier andere locaties in Nederland een voorronde gehouden. De finale van het NK is op 16, 17 & 18 juni bij Thermen Bussloo.Schouwspel van water, licht en geluidWat een opgieting is? “Tijdens het Aufguss NK worden showopgietingen uitgevoerd rondom een thema, waarvan het concept door de saunameester zelf is bedacht en ontwikkeld”, laat de organisatie weten. “Bij dit schouwspel van water, licht, geluid en entourage, staat de intense warmtebeleving centraal.”Op naar het WKDeelnemers worden beoordeeld door een internationale vakjury. De uiteindelijke winnaars zullen Nederland in september vertegenwoordigen tijdens het Wereldkampioenschap opgieten in Duitsland.

Foto: Thinkstock