Nieuws Marketing

Saskia uit Middelburg heeft weer volop energie na carrièreswitch

Siska Oskam (45) uit Middelburg is een regeltante. Dat kwam goed uit toen zij haar werk als bankemployee inruilde voor een heel andere tak van sport: een schoenenwinkel voor kinderen.

Paula Koster | Foto: Mechteld Jansen 13 september 2016

Siska oskam mechteld Jansen

"Het leek zo leuk: etalages inrichten. Ik zag mezelf al naar hartenlust poppen aankleden volgens de laatste mode. Maar veel verder dan lappen stof draperen met een mond vol spelden ging het etaleren in mijn mbo-opleiding, halverwege de jaren 80, niet. De administratieve kant van mijn ondernemersopleiding vond ik interessanter. Als kind knipte ik al eindeloos plaatjes uit interieur- en modebladen. Daar maakte ik keurige knipselmappen van. Tijdschriften ploos ik van A tot Z door, om vervolgens een naslagwerk samen te stellen over interessante reisbestemmingen.

Regelen

Ordenen en regelen, daar hou ik van. Dat kwam goed van pas toen ik op mijn 19de bij Peek & Cloppenburg in Breda ging werken. Via allerlei cursussen leerde ik hoe het er achter de schermen van een winkelbedrijf aan toeging. Soms mocht ik naar het hoofdkantoor in Utrecht. Een week op stage in die grote stad ervoer ik als een heel avontuur.''

Targets

,,Door de jaren heen diepte ik mijn administratieve talenten steeds verder uit. In mijn werk als baliemedewerker bij de Rabobank op Walcheren en Noord-Beveland kwam alles waar ik lol in had samen: reizen boeken, verzekeringen afsluiten, geldzaken afhandelen en klanten adviseren. Maar gaandeweg veranderde er veel in het bankwezen. Ik moest targets halen, de computer nam steeds meer taken over en het persoonlijke contact met de klanten liep terug. Dat vond ik jammer. Dankzij stages op verschillende afdelingen bleef het werk toch afwisselend. Jammer genoeg zou de afdeling waar ik werkzaam was op den duur verdwijnen.

Kinderschoenenwinkel

De vraag van Debby Maas, een moeder van de school van mijn kinderen, of ik zin had met haar een kinderschoenenwinkel te beginnen, kwam als geroepen. Ik was toe aan iets nieuws waarin ik mijn hart kon leggen. Een eigen bedrijf runnen paste perfect in dat plaatje. Na wat research gingen we ervoor. Kids Station was geboren. Mijn energie stroomde direct weer volop. Als regeltante in hart in nieren zette ik onze webshop op; een hele puzzel maar het resultaat mag er zijn.

Fysieke winkel en webshop

Onze klantenkring is heel gevarieerd. In tegenstelling tot de wat bedachtzamere consumenten uit de omgeving, kopen Randstedelingen vaak in een handomdraai de duurste en opvallendste schoenen. Duitsers gaan voor degelijke, bravere modellen. Belgen prefereren juist weer elegantie en subtiele details. Leuk, al die verschillende mensen en wensen. Met onze gezinnen, een fysieke winkel en een bewerkelijke webshop, zijn Debby en ik feitelijk nooit klaar. Maar we doen waar we goed in zijn, en met succes. Daar geniet ik van."