Nieuws Marketing

Schot in verbouwing van voormalige Luxor

Het duurde even voor de gemeente en serie-ondernemer Ayhan Sahin het eens waren, maar er zit eindelijk schot in de verbouwing van de voormalige bioscoop en discotheek Luxor. Sahin verwacht dat de deuren van zijn nieuwe club Chicago in april voor het eerst openen.

Van onze redactie 30 januari 2017

Ondernemer luxor

Na lang wachten zit er schot in de plannen van ondernemer Ayhan Sahin met de Luxor aan de Brink. De Twellose zakenman verwacht dat de bouwvergunning deze week rond komt, nadat de gemeente eerder nog aangaf meer tijd nodig te hebben om de plannen te beoordelen. De serie-ondernemer is bezig de voormalige bioscoop te transformeren in een luxe nachtclub. Sahin wilde eigenlijk al in januari open met zijn Club Chicago. De planning is nu om in april de deuren openen van zijn nieuwe zaak. De gemeente en Sahin komen woensdag bij elkaar om over de laatste details te spreken. De verbouwing binnen in het monumentale pand was al akkoord, maar de gemeente en ondernemer overlegden vooral nog over de aanpassingen aan de gevel. Sahin: ,,Inmiddels is alles goedgekeurd, behalve een bord bij de entree waarop we programmering willen laten zien. Zo'n oud wit bord met van die zwarte letters zoals bioscopen die hadden.'' Sahin gaf eerder al aan dat Club Chicago een club wordt die in het Deventerse zijn gelijke niet kent. De bouwplannen liegen er in ieder geval niet om: in het monumentale pand in Amsterdamse Schoolstijl komt onder meer een glazen vloer, een plateaulift met daarop een podium voor artiesten, vip-tafels.

Dancefeesten

Sahin wil er onder meer grote dancefeesten houden, maar er is ook ruimte voor optredens van artiesten en stand-up comedy. De club kreeg de naam Chicago op bijzondere wijze, zegt de ondernemer. Tijdens de verbouwing stuitten bouwvakkers achter een afgebroken muurtje op een ruimte met een historisch goudmijntje: oude filmrollen en filmblikken uit de bioscoopjaren. Sahin, met een lach: ,,Met dus Chicago erop. Als op zo'n filmrol Terwolde had gestaan, hadden we nu misschien wel Terwolde geheten.''