Nieuws Marketing

Slot Oostende opent op 7 februari

De openingsdatum van Slot Oostende staat vast. Op 7 februari gaan aan de Singelstraat voor het eerst de deuren open voor het publiek

Van onze redactie 9 januari 2017

Oostende

,,We noemen het de soft-opening", aldus mede-initiatiefneemster Anita Maas. ,,Want het hotel, de tuin en de bottelarij zijn dan nog niet klaar. We verwachten in april alles af te hebben. Dan komt de grote opening."

Soft-opening

Tot die tijd moeten Goes en omstreken het doen met het brouwerij-restaurant. Niet dat dat behelpen is, want daar zijn al genoeg mogelijkheden. ,,Hier bij de entree komt een winkel waar we voornamelijk speciaalbieren verkopen. Maar ook wijn en "spullen als worst, thee, olijfolie en dergelijken. En er zijn verschillende zalen en zelfs een serre waar gasten kunnen eten. En ook voor bruiloften en andere feesten zijn we dan klaar."

De week na de soft-opening wordt ook voor de exploitanten van Slot Oostende een spannende tijd. ,,Het is voor ons net zo nieuw als voor de gasten. Daarom is die eerste week een soort proefweek en kunnen gasten reserveren en krijgen ze in die week al het eten voor de helft van de prijs. Net als koffie en thee. De overige dranken worden wel tegen volledig tarief afgerekend."

Of je als gast dan in de Brouwzaal, de Ridderzaal, de Wijngaardzaal of de Jacobaserre eet, bijna overal heb je dan zicht op het brouwerijgedeelte van het slot. Twee grote koperen brouwketels doen boven de open keuken hun werk. ,,Daarom hebben we ook geluk met onze brouwer Jens van Stee. Hij is een avondmens. Dat is leuk voor de gasten. Als je hier zit te eten is er altijd volop bedrijvigheid."

Voorbereidingen

Om het slot voor 7 februari klaar te krijgen moet er nog wel het een en ander gebeuren, bleek dit weekeinde tijdens een rondleiding. Zo kampt de aannemer nog met vochtproblemen in de gewelven van het gerestaureerde gebouw. Maar Maas lijkt zich daar geen zorgen om te maken. ,,De komende weken zijn ze hier met veertig tot vijftig man bezig. Dus dan gaat het heel hard. Ik weet zeker dat het gaat lukken. En dat zal wel moeten ook, want we hebben al een heleboel reserveringen."