Nieuws Marketing

So Me Mode kijkt terug op een jaar met hoogte- en dieptepunten

De eerste verjaardag is vorige week groots gevierd. Het Wierdense So Me Mode, opgericht door Ulrike Brouwer en Belinda Lunter, bestaat nog maar een jaar, maar heeft zich al flink weten te manifesteren. Een gesprek met de Tubantia.

Van onze redactie 19 augustus 2016

So Me Mode

Detailhandel is geen handel, zei iemand haar vooraf. Dat was toen Belinda Lunter een winkel wilde beginnen in een economisch zware tijd. „Maar wij zijn er vol voor gegaan, met een persoonlijke en creatieve benadering. En dan blijkt het tegendeel waar."

Brouwer is het gezicht in de winkel, Lunter is de drijvende kracht op de achtergrond. Samen wijken ze met So Me Mode, dat een verwezenlijking is van een droom, af van de gebaande paden. Juist door meer te doen dan de doorsnee winkel. „Want anders red je het niet", zegt Lunter.

Creatief ondernemen

Lunter: „Je moet tegenwoordig meer doen dan alleen de winkel openen. Dat is modern ondernemen, met creatieve ideeën. Zo hebben we regelmatig vriendinnenavonden. In september zelfs tien. Zo'n avond is buiten sluitingstijd, inclusief een hapje en een drankje in een huiselijke sfeer. Voor vrouwen is dat ideaal, want vriendinnen vertellen elkaar altijd eerlijk of iets leuk staat."

Ook voor mannen is de dameskledingzaak een thuis geworden. „We houden zelfs mannenavonden. Zo hebben we al eens een whiskyproeverij gehad. En binnenkort hebben we een avond voor de brandweer. De bedoeling is dat die mannen een cadeautje voor hun vrouw gaan kopen", zegt Lunter lachend.

Kledingimport

Hoe ze op zulke ideeën komt? „Door 's nachts in bed lang te piekeren." Zo voert het duo ook kleding uit Gran Canaria in, ter plekke op het Canarische eiland geselecteerd. Een bijzondere aanvulling op bekende merken als Guess by Marciano en Liu Jo. „Daardoor net even wat anders dan kleding uit een confectiecentrum.''

Voortrekkersrol

Toch zet de winkel zich allerminst af tegen concurrenten. Sterker nog, Brouwer en Lunter namen een voortrekkersrol in, bij de organisatie van gezamenlijke evenementen. „Want daarmee zetten we Wierden op de kaart", zegt Lunter. „De eerste keer dat we wat samenwerkten was tijdens het straattheater, in de vorm van een modeshow. Dat sloeg aan en dat doen we nu vaker. Het onderlinge contact is ook erg prettig."

Hoewel het zakelijk een jaar vol hoogtepunten was, was er ook een grote tegenslag in de privésfeer. In mei overleed Henk Lunter, de echtgenoot van Belinda. Het trof iedereen bij So Me Mode zwaar. Maar de winkel ging de dag na de uitvaart alweer open. „Henk had niet anders gewild", zegt ze. „Net als Henk ben ik een ondernemer in hart en nieren, iemand die altijd doorgaat. Makkelijk is het vanzelfsprekend niet, maar ik ben een duizendpoot."