Video Storytelling

Na vijftig Amac's een Food District: ceo Ed Bindels over het hoe en waarom van Liemès

In de keuken bij storytelling-expert Cor Hospes gaat het over 'het verhaal' van ondernemers, en vooral hoe dat te gebruiken. Ed Bindels is te gast in deze aflevering, de ceo/founder van Amac en het nieuwe Food District Liemès in Utrecht.

Presentatie: Cor Hospes. Camera & Edit: Mark van Binsbergen 23 mei 2021

MyChannels Video ID: 228644

Dit is Broodje Verhaal. Een 9-delige videocast met storytelling-expert Cor Hospes waarin een ondernemer tijdens het bereiden van een lunch letterlijk de ingrediënten van zijn ondernemersverhaal deelt. Wat wil hij bereiken en waarom? Welke obstakels moet hij daarbij zien te overwinnen. En niet onbelangrijk. Wat kookt hij van de lunchkaart? Kiest hij voor een gebakken eitje, zijn pasta van de dag of toch dat broodje bal...? En welke boodschap wordt er op de koelkast geplakt?

Disclaimer: het Broodjes Verhaal-team en gasten waren coronaproof.

,,Mijn ambitie was het een winkel te openen, en die eerste Amac ging heel goed. Na een half jaar vroeg Apple wil je niet een tweede openen, in Amersfoort. En kort daarna kon ik een derde openen, in Den Bosch. Dat was geen ambitie, het gebeurde gewoon." Inmiddels 47 succesvolle Amac's verder neemt Ed Bindels - 'ondernemen zit ín je, dat gaat niet bewust' - een serieuze stap naar horeca. Binnenkort mogen ook de deuren van zijn Food District Liemès dan eindelijk open, gehuisvest in The Wall langs de A2 bij Utrecht. ,,Met goed eten. Geen fastfood, geen frituur".

Bekijk hier de eerdere afleveringen: Dit kan storytelling voor jouw bedrijf betekenen: kijk mee met deze Broodje Verhaal-video's

In de Broodje Verhaal-keuken van Cor Hospes - erváár hoe de heren er Quesadilla bereiden - vertelt Ed Bindels uitgebreid over zijn missie en eerdere ervaringen als ondernemer, 'de boef' in zijn verhaal en het pakken van kansen. ,,Met Liemès gaan we proberen startende ondernemers te helpen. Wij hebben een kant en klaar restaurant, zij kunnen als franchiser bij ons een keuken openen en hun passie volgen, lekker eten maken. Mijn missie? Mensen blij maken. Als Liemès straks vol zit en mensen eten hier goed, wijntje erbij, ja, dat geeft een kick".

Lees ook: Liemès: zo brengt Amac-ceo Ed Bindels ondernemen en goed eten samen

Liemès is met 500 zitplaatsen straks een van de grootste restaurants van Midden-Nederland. ,,Het ligt naast de bestlopende Amac van Nederland, bij Leidsche Rijn waar straks 100.000 mensen wonen, met tal van bedrijven in de directe omgeving en miljoenen passanten van de A2. Alle voorwaarden zijn aanwezig. Dat vind ik het leuke van Liemès, dat we ondernemers kunnen helpen te groeien. Mensen in hun kracht zetten is sowieso wat ik graag doe, ook bij Amac."

,,Ik vind bezig zijn met mensen leuk, commercie, retail, maar ben niet overal goed in. Zeker, het is mijn bedrijf en ik bepaal, maar als je goede mensen om je heen verzameld, zoals ook bij Liemès, en je hebt een goed managementteam, dan kun je veel overlaten aan anderen".

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws