Nieuws Marketing

Straatfeest tegen de leegstand in Bergen op Zoom

Heidi en Karin zijn de negatieve berichten over leegstand in het Bergse centrum meer dan zat. Ze willen laten zien dat er ook bedrijvigheid te zien is in de binnenstad. Daarom organiseren ze samen een Italiaans straatfeest in de Kortemeestraat, dat begin september plaats moet vinden. Dat schrijft BN De Stem.

Hayte Hugo | Foto: Chris van Klinken / Pix4Profs 30 juli 2016

Winkel leegstand bergen 1065

"Er is natuurlijk overal leegstand in de binnenstad, maar we pakken het lokaal aan", zegt Heidi de Koning. "We organiseren een volledig verzorgd straatfeest met lokaal Italiaans eten, een modeshow en een veiling. Er komt een catwalk, meerdere lange tafels voor het eten en Karin heeft al heel veel modellen gestrikt die haar kleren gaan dragen. Alles om de straat in een positief daglicht te zetten."

PositiviteitMeerdere zaken in de straat doen aan het feest mee. Zo ook kledingwinkel Peoples, waar Karin Kurvers de eigenaresse van is. "Het is gewoon een hartstikke leuke straat en ik draag de bedrijvigheid hier graag een warm hart toe. Er wordt vaak negatief bericht over de binnenstad, maar ik draai hier juist hartstikke goed! Dus wil ik een beetje positiviteit laten zien."

Peppe Giannino van restaurant Da Peppe zorgt voor het eten. "Ik wil van alles doen! Bruschetta, pasta, lasagne, heel veel Italiaanse specialiteiten en verrassingen. De borden komen op tafel te staan zodat iedereen er van kan pakken. Net als bij tapas of een niet-lopend buffet. Ik wil vooral de Italiaanse cultuur meegeven. Zo op straat het diner serveren, het wordt geweldig!"

ZomervakantieHoewel de meeste evenementen in de zomervakantie worden gehouden, hebben de dames er expres voor gekozen om het pas daarna te doen. De Koning: "Dan is iedereen weer terug en dat is een mooi moment om elkaar weer te zien en Karin kan haar najaarscollectie laten zien."

Honderd kaartjes zijn vanaf vandaag te koop bij Peoples, de kledingwinkel van Kurvers. Per stuk kosten ze vijftig euro, maar daarvan gaat geen cent naar de ondernemers.

"De opbrengst gaat namelijk naar MM Foundation", zegt De Koning, voorzitter van die stichting. "Wij financieren een school in Sri Lanka, waar zo'n veertig leerlingen les kunnen volgen."

Het straatfeest staat gepland voor 10 september.