Nieuws Marketing

Thoolse ondernemers steunen plan toeristisch inspiratiecentrum

De VVV en landbouworganisatie ZLTO hopen in 2018 een inspiratiecentrum te kunnen openen op Tholen. Het plan wordt gesteund door Thoolse recreatie- en horecaondernemers. Voor de financiering van het toeristisch centrum is echter subsidie uit Europa nodig, schrijft de PZC.

Ellen Jobse 15 november 2016

Tholen zeeland

Het is nog niet duidelijk waar het inspiratiecentrum komt. VVV en ZLTO zoeken nog een geschikte locatie. ,,Uit financieel oogpunt geniet een bestaand gebouw de voorkeur boven nieuwbouw'', stelt projectleider Maja van Putte van de ZLTO.

Interactief

Het inspiratiecentrum moet de vervanger worden van het bestaande VVV-kantoor aan de Markt in Sint-Maartensdijk. Het wordt een bezoekerscentrum waar toeristen en eventueel inwoners inspiratie kunnen opdoen om het eiland (en ook Sint Philipsland) daarna verder te ontdekken. Dat zal veelal op een interactieve manier gebeuren, bijvoorbeeld met touchscreens.

Plattelandsontwikkeling

Volgens Van Putte doen de beide organisaties er alles aan om nog vóór 31 december een aanvraag voor een Europese subsidie voor plattelandsontwikkeling de deur uit te doen. ,,Het plan staat of valt met het verkrijgen van deze subsidie'', zegt ze. ,,We hopen daar medio volgend jaar uitsluitsel over te krijgen.''

Zakelijke markt

Samen met de gemeente timmeren Thoolse ondernemers al enkele jaren aan de weg om meer toeristen naar de Zeeuwse regio te halen. Dat resulteerde al in een toeristische website en enkele nieuwe evenementen, zoals de Week van de Streek en Buurten bij de Boer. Dat laatste is een initiatief van de ZLTO en was afgelopen voorjaar succesvol. Ze werken samen in de Stichting Tholen Beter Bekend.