Nieuws Marketing

Trouw publiek voor Boekelose kunst in showroom van garagebedrijf

Eens in het jaar maken de auto's in garagebedrijf Hulscher, aan de Windmolenweg, vier dagen lang plaats voor kunst. Dan wordt Kunst in het Zoutdorp gehouden, dit jaar voor de vijftiende keer. Er komen 1.500 bezoekers, meldt de Twensche Courant Tubantia.

Van onze redactie 9 mei 2016

Kunst boekelo auto frans nikkels

De zussen Mieke (65) en Marian (69) uit Haaksbergen komen deze zonnige zaterdagmiddag uit de showroom. Met het boekje van de kunstroute in de hand stappen ze op de fiets. "We maken zelf geen kunst, maar vinden het leuk en mooi om naar te kijken", zeggen ze. De zussen fietsen naar de nummer twee van de route, naar Gerda van der Velde (56).

BekendheidVoor de beeldhouwster zijn dit spannende dagen. Kunst in het zoutdorp is nieuw voor haar. Ze maakt beelden uit steen. "Ik heb last van gezonde spanning", vertelt ze. In de tien jaar dat Gerda beeldhouwt, toont ze voor het eerst haar beelden aan de wereld, zoals ze zelf zegt. Ze heeft nog geen beelden verkocht, maar deelname levert haar vragen en bekendheid op.

EvenementKartrekker van dit evenement is Edith Howard (71) van de Stichting Kunstmanifestatie Boekelo. Voor haar is het de laatste keer. Ze steekt veel tijd in het evenement. Het mooi geweest, zegt ze. Kan ze weer meer tijd aan haar foto's besteden. Die zijn echte blikvangers in de showroom.