Nieuws Marketing

V&D-bon: voor minder verzilveren of bewaren?

Moet je je V&D-bon bewaren, of voor minder dan de waarde inruilen bij een andere winkel? Of te koop aanbieden? Gert ter Brugge durft geen advies te geven. Via zijn groothandel in Borne zijn duizenden geschenkbonnen als kerstgift verspreid. Werknemers en relaties van bedrijven en onderwijsinstellingen als Universiteit Twente en Saxion Hogescholen zitten daardoor met een V&D-bon die ze door het faillissement van het warenhuis niet kunnen verzilveren.

Van onze redactie 6 januari 2016

V en D ANP

In de afgelopen weken ontstond op Marktplaats een levendige handel in V&D-geschenkbonnen. Ook (kleding)winkels, onder meer in Oldenzaal en Rijssen, accepteren de bonnen, waarbij wel voorwaarden aan de hoogte van de besteding worden gesteld.

„Heel nobel”, reageert Ter Brugge. „Maar of het verstandig is er nu voor te kiezen de bonnen in te leveren, kan ik niet zeggen. Omdat ook wij niet weten hoe het verder gaat. Mogelijk komt er een overname en mogelijk zijn de bonnen dan wel weer in te wisselen bij V&D.”

„We hebben continu contact met onze klanten en hopen dat het alsnog op een goede manier kan worden afgehandeld”, zegt de directeur-eigenaar van de groothandel uit Borne, die zelf nog veel bonnen in bezit heeft. Hoeveel wil hij niet zeggen. „Een serieus aantal.” Hij heeft de curatoren via een aangetekende brief geïnformeerd over de dreigende schade. Mensen die via Ter Brugge V&D-bonnen hebben afgenomen, kunnen via de site van de groothandel hun gegevens achterlaten. „Als wij meer weten, zullen we de mensen zo goed mogelijk informeren.”

Eerder is becijferd dat landelijk voor een kleine tien miljoen euro aan V&D cadeaubonnen uitstaat.

Foto: ANP