Nieuws Marketing

Van verjaardagsfeestje naar evenementenbedrijf

Melissa Wals 9 februari 2016

Vanverjaardagsfeestjenaarevenementenbedrijf

Wat begon met het organiseren van een verjaardagsfeestje kan binnenkort uitmonden in een heus evenementenbedrijf. De Dordtenaren Vincent Schotel en Inge Deen organiseren binnenkort hun eerste feest in poppodium Bibelot, dat schrijft het AD.

Schotel en Deen (beiden 26) zijn niet van de standaardverjaardagsfeestjes. Ze pakken het groots aan. Hun eerste megafeest Led There Be Light ontstond 2 jaar geleden als verjaardagsfeestje. “We zijn altijd verliefd geweest op lichtjes en kleurtjes,” vertelt Deen.

En dus arriveerden alle feestgangers gehuld in lampjes en versiersels. “Het is leuk om te zien wat mensen kunnen bedenken als je ze maar genoeg achter hun kont aan zit,” zegt Deen lachend. Op Facebook en via via lieten de organisatoren aan iedereen weten dat ze dit feestje niet mochten missen.

Politie Het feest was zo’n succes dat ook de programmeur van Bibelot enthousiast was. “Hij benaderde ons,” vertelt Schotel. “Hij wilde het in Bibelot houden. We wilden wel zeker weten dat er genoeg mensen zouden komen dus hebben het eerst nog een keer in het Wantij gehouden.”

De twee pakten het dat keer nog professioneler aan. De politie werd van te voren ingelicht om problemen te voorkomen, er werden sponsoren aan het feest gekoppeld en feestgangers kwamen van heinde en verre. Zo’n 120 mensen wisten het feest te vinden.

Bijzonder is dat het een ‘leave no trace’- feest is. “Dat betekent dat er overal vuilniszakken hangen met bordjes die je aansporen om op te ruimen. Er is geen blikje of glowstick achtergebleven,” vertelt Schotel uit. “Zo houden we rekening met het park.”

Nu de twee door Bibelot zijn uitgenodigd, begint het echt serieus te worden. Op zaterdag 20 februari vindt de wintereditie van Led There Be Light plaats in Bibelot. De zaal zal helemaal donker zijn en alleen verlicht worden door de bezoekers. De feestgangers is verzocht ledlampjes, glowsticks en black-lights mee te nemen óf te dragen.

Deen: “We willen de drempel niet te hoog leggen en ervoor zorgen dat iedereen kan stralen.”

Slaat het feest aan, dan schrijven de twee vrienden zich in bij de Kamer van Koophandel en proberen ze een echt evenementenbedrijf op te zetten voor feesten. “Onze droom is het feest om te toveren tot een tweedaags festival in de Merwelanden. We willen Dordrecht leuker maken.”