Nieuws Marketing

Vriendenfeest GDVP op goede vrijdag groeit uit zijn jasje

Dat het vriendenfeest zo groot kon worden hadden ze een paar jaar geleden niet kunnen denken. Wat begon als een grap, is totaal uit de hand gelopen. Elf vrienden, onder aanvoering van Michel Kerver (35) hebben de zevenhonderd kaarten voor de Goede Doelen Vrijdag Party (GDVP) verkocht. Binnen een uur waren de kaarten weg. De vrienden maken zich op voor de volgende, vijfde editie. In oktober is er een feest in het Muziekcentrum in Enschede.

Van onze redactie 25 maart 2016

GDVP Emiel Muijderman

Wat is het geheim van dit succesvolle feest? Het is ooit begonnen als grapje. "Niemand in onze vriendenkring wilde trouwen. Toen zijn we zelf maar iets gaan organiseren. Een bruiloft zonder bruidspaar is de inspiratie voor het feest", zegt Kerver.

Goed doelDat 'feestje' is inmiddels uitgegroeid tot een begrip en een event onder de vrienden en daarbuiten. Ze nodigen vrienden en familie uit. De muziek is van alle tijden. De kaarten verkopen zichzelf. "Niemand vraagt meer naar het goede doel, eigenlijk. Dat hoort er gewoon bij. Het is een beleving geworden", vertelt Miranda Zwepink (38).

Aan het feest is dus een goed doel gekoppeld. In 2013 ging het geld naar het Kankerfonds. Daarna volgden Stichting manege het Roessingh en vorig jaar ging er een bedrag naar tafeltennistafels bij basisschool de Averbeke en zorgboerderij Erve Weener. Dit jaar hebben de vrienden aan de ouderen gedacht.

Een gedeelte van de opbrengst van het Goede Doelen Vrijdag Feest gaat naar een verzorgde middag voor ouderen op 28 mei van AriensZorgpalet aan de Floraparkstraat. Er wonen rond de tachtig ouderen zelfstandig. Ze worden getrakteerd op een high tea van de Broodbode, een advocaatje en een optreden van Marga Bult toe. De vrienden willen graag iets terugdoen voor de stad.

SpontaanWat is het voor een feest? "Een reünie en het zit tussen een feestje en uitgaansavond in. Het is een feest waar je bij wilt zijn. Omdat we de kaarverkoop zelf doen, weten we ook wie er binnenkomt", legt Zwepink uit. Daarom is er nooit gedoe. Sponsors melden zich spontaan. Robitex bijvoorbeeld. Alle bezoekers krijgen aan het einde van de avond een zwart pakje kauwgom mee. Daar staat de datum van het volgende feest al op. En de tekst make a refreshing memorie, save the date 1 october.

Het is een ambitie om in de toekomst het traditionele vriendenfeest in De Grolsch Veste te geven. De vrienden zitten nog wel met de vraag: hoe groot willen we worden? Wat is dan de sfeer van het feest? "We blijven in elk geval altijd een goed doel ondersteunen." Er is overigens nog steeds niemand van de vrienden getrouwd. Aanstaande bruidsparen zijn in oktober van harte welkom hun bruiloft bij de vrienden te vieren.

Kaarten voor de editie van oktober: www.gdvpfriends.nl