Nieuws Marketing

Weken poetsen voor Open Huizen Dag: deze 3 Twentse stellen doen het

Een avond van tevoren een appeltaartje bakken om indruk te maken op mensen die je huis komen bezichtigen? Dat is al lang niet meer genoeg. Diverse Tukkers zijn al weken, soms maanden bezig hun huis spic en span te maken voor de NVM Open Huizen Dag. Die is op zaterdag 2 april van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Ron Hemmink 1 april 2016

Sander en Leonie Severt Reinier van Willigen

Drie Twentse stellen die ondertussen geen poetsdoek meer kunnen zien, maar wél helemaal klaar zijn voor zaterdag.1. Erik en Sarien Toeters uit Den Ham ,,Ik ben drie à vier weken geleden al begonnen met schoonmaken", zegt de 30-jarige Sarien Toeters uit Den Ham. Met haar man Erik (31) bewoont ze een vrijstaand huis in het buitengebied van Den Ham, op ruim twee kilometer afstand van het dorpshart. ,,Het is niet zo dat ik een maand terug al hele dagen aan het poetsen was, maar iets als een kast uitmesten heb ik toen al wel gedaan. En twee weken geleden heb ik de kelder toonbaar gemaakt."Naarmate 2 april dichterbij kwam, is Sarien steeds meer gaan opruimen en poetsen. Erik heeft in en om het huis op het 1.352 vierkante meter grote perceel nog het nodige opgeknapt. ,,Er zat een scheurtje in de muur. Daar was onze oudste dochter (3) ook achtergekomen. Die ging er aan peuteren en zo werd dat scheurtje een hele scheur. Erik heeft dat stucwerk gerepareerd. Ook heeft hij een kapot spotje in de badkamer vervangen. Normaal gesproken is dat iets waar ik rustig twee weken mee wacht. Maar omdat we meedoen aan de Open Huizen Dag hebben we dit keer meteen doorgepakt."Het was aanvankelijk niet hun bedoeling te verhuizen uit het omstreeks 1957 gebouwde huis. Vanaf 2009 toen zij de woning kochten, hebben ze het flink opgeknapt. ,,Sinds kort is het helemaal naar onze zin. Alles is klaar: de schuur, de carport, de bestrating buiten... Maar het was altijd al Eriks droom om een eigen boerderij te hebben en vorig jaar deed zich opeens een kans voor die hij niet kon laten lopen. We hebben nu tijdelijk dubbele lasten. Dat is nog wel te doen; Erik werkt behalve op de boerderij ook nog als zzp'er in de bouw. Maar het zou natuurlijk prettiger zijn als we ons huis kunnen verkopen en hij zijn werk als zzp'er wat kan afbouwen en iets meer thuis kan zijn." Deze vrijdag, een dag voor de Open Huizen Dag, nog even samen met haar moeder de badkamer en keuken boenen en dan kunnen de potentiële kopers wat Sarien betreft komen. ,,De vorige keer kwam er niemand. Dat was in het najaar. Het voorjaar is - denk ik - een gunstiger moment voor een open huis. Ik hoop dat er nu wel mensen komen."Adres: Rohorst 5A, Den Ham *Vraagprijs: 329.000 euroTe koop sinds: Maart 2015Link: Bekijk het huis op Funda.nl * In tegenstelling tot de andere adressen is dit huis zaterdag 2 april te bezichtigen van 11.00 uur tot 14.00 uur.

Foto: Lars Smook2. Ruud en Meinie van der Kaaij uit AlbergenHeeft het stel uit Den Ham genoeg aan drie à vier weken voorbereidingstijd, Meinie van der Kaaij is al 'een paar maanden' druk met schoonmaken. Tips van de makelaar had ze niet nodig. ,,Ik ben vrij poetserig." Meinie en haar man Ruud wonen in een woonwinkelpand aan de doorgaande weg in Albergen. De twee bedrijven een kapperszaak en knippen allebei nog zelf, maar denken aan afbouwen. ,,We zijn beiden 56 jaar en willen voor we 60 zijn graag stoppen met werken. We hebben nog wel kapperszaken elders in het land, maar daar staan we niet zelf in de zaak."

Ruud en Meinie brengen thuis de meeste tijd door in hun woonkeuken. ,,Daar leven we en dat vertrek maak ik iedere week schoon. En elke keer probeer ik er dan iets extra's bij te doen, bijvoorbeeld ramenlappen. Vroeger had ik een werkster, maar tegenwoordig doe ik alles zelf. Het scheelt dat we niet elk vertrek meer gebruiken, dan wordt alles ook niet zo snel vies."Speciaal voor de Open Huizen Dag zijn Ruud en Meinie in het paasweekeinde nog druk bezig geweest in hun tuin. ,,Tussen de storm en de regen door hebben we alles schoongemaakt, het gazon gemaaid en het nodige gesnoeid."Deze vrijdag gaat Ruud bezig voor de finishing touch. ,,Als je aan de voorkant zou je het niet zeggen, maar het huis is vrij groot. De winkel niet meegerekend praat je over 813 kubieke meter. Achter hebben we nog een jacuzzi met overkapping, karpervijver en zitgedeelte met barbecue en open haard. Ruud gaat het daar nog netjes maken en legt nog even de kussens in de stoelen, voor de Open Huizen Dag begint."Kopers 'krijgen' de kappersruimte erbij. ,,Al hoeven kopers natuurlijk niet per se kappers te zijn. Er zit een winkelbestemming op het pand, het is dus ook mogelijk om hier een andere zaak te vestigen."Adres: Ootmarsumseweg 173, AlbergenVraagprijs: 389.000 euroTe koop sinds: Januari 2015Link: Bekijk het huis op Funda.nl

Foto: Lars Smook

3. Sander en Leonie Severt uit Losser,,Een appeltaart bakken? Da's tegenwoordig wel heel afgezaagd tegenwoordig, nietwaar? Ik bak een cake. Iedereen die komt, kan een plak krijgen bij de koffie." Het moet en zal lekker ruiken in huize Severt in Losser, als zaterdag - zo hopen ze natuurlijk - potentiële kopers een kijkje komen nemen. ,,Ook in de toiletten moet het lekker ruiken. Ik hang elke week een nieuw geurtje in de wc's. Dit keer doe ik dat vlak voor de Open Huizen Dag begint", vertelt Leonie (41).

Voor zij en haar man Sander (44) het huis officieel te koop zetten, hebben zij hun bijna vrijstaande woning - alleen de garage grenst aan het huis van de buren - al helemaal opgeruimd. Voor de foto's op internet en de brochure van de makelaar. Zelfs meubels moesten wijken. Dat scheelt het echtpaar in aanloop naar zaterdag werk. ,,Al blijf je wel bezig met poetsen." Ze heeft een hulp in huis die elke week stofzuigt en dweilt. ,,En tussendoor ben ik zelf druk met het schoonmaken van de toiletten, de badkamer en de keuken."Het echtpaar heeft in de aanloop naar de Open Huizen Dag ook 'de tuin gedaan', zo vertelt Leonie. ,,Snoeien, onkruid weghalen; dat soort dingen. Zodat het er verzorgd bij ligt." Een likje verf of nog iets opknappen, was volgens haar niet nodig. ,,We hebben vorig jaar nog een nieuw dak op onze garage gekregen en zonnepanelen op ons huis laten plaatsen. Het jaar daarvoor hebben we de spouwmuren en vloer nog laten isoleren, waardoor we nu energielabel A hebben. Sowieso hebben we de laatste jaren veel onderhoud gepleegd."Het stel hoeft dan ook niet per se weg uit het huis. ,,We hadden eerder niet de intentie om te verhuizen en hebben de woning te koop gezet om te kijken of er animo voor is. Als we het kunnen verkopen, dan gaan wij zelf op zoek naar een vrijliggend huis. Wij hebben nu al veel 'tuin' om ons huis en onze achtertuin grenst aan die van onze achterburen. Maar we komen uit Lonneker waar ons huis aan de voor- en achterkant helemaal vrij lag. Dat is een stukje luxe. Maar als het haalbaar is, willen wij daarvoor gaan."

Adres: Markeweg 123, LosserVraagprijs: 285.000 euroTe koop sinds: Januari 2016Link: Bekijk het huis op Funda.nl

Foto: Reinier van Willigen