Nieuws Marketing

Welk Twents bedrijf wil mee naar India?

De Twentse Ambassade is op zoek naar bedrijven en ondernemers voor een handelsmissie naar Mumbai en Pune in India. Het bezoek aan India is van 13 tot 18 november. Het Twentse bedrijfsleven kan daarbij op zoek naar handelspartners en afzetmogelijkheden in het economisch snelgroeiende land.

Van onze redactie 30 augustus 2016

Twentse ambassade michel beskers

De handelsreis naar India heeft plaats onder de vlag Amsterdam Trade, de organisatie die namens de metropoolregio Amsterdam overal ter wereld handelsbezoeken organiseert en aflegt. "Als Twente kunnen we met onze bedrijven aanhaken bij dit bezoek", zegt Danny de Vries, directeur van de Twentse Ambassade, die zich richt op de promotie van Twente in de Randstad en het zakendoen tussen regionale en Amsterdamse ondernemers wil bevorderen.

Twentse handelsmissie

De (mogelijk ook Twentse) handelsmissie naar India richt zich in het bijzonder op vier aandachtsgebieden: voeding, autoindustrie, slimme mobiliteit en de creatieve sector. "Ik denk dat het voor Twentse bedrijven een ideale mogelijkheid is om nieuwe markten te verkennen", zegt De Vries.

De directeur van de Twentse Ambassade, die een jaar geleden de deuren opende aan de Herengracht in de hoofdstad, hoopt op een zo groot mogelijke respons en deelname van Twentse bedrijven en ondernemers. "Het verhaal is simpel: Amsterdam Trade reist met bedrijven uit de regio Amsterdam de hele wereld af. Dat zou het Twentse bedrijfsleven natuurlijk ook zelfstandig kunnen doen, maar het is veel eenvoudiger om met deze missie mee te gaan. Want de deuren gaan voor Amsterdam natuurlijk net een stuk sneller en wijder open dan voor alleen Twentse bedrijven. Ze treffen daar bovendien Amsterdamse collega's die al actief zijn in India."

Zakelijk doel

Bedrijven die meegaan naar India zien vooraf hun zakelijk doel in kaart gebracht. Een team in India gaat vervolgens op zoek naar de juiste zakenpartners.

De Twentse Ambassade laat het niet bij een economische reis naar India in samenwerking met Amsterdam Trade. In februari 2016 gaat een Amsterdams gezelschap op handelsmissie naar Zuid-Duitsland. Ook bij dat bezoek kunnen Twentse bedrijven aanhaken.