Nieuws Marketing

Werk in de Winkel in Hengelo brengt studenten en ondernemers bij elkaar

Niets doet nog denken aan het voormalige reisbureau van Jimmy Vollenbroek aan het Schouwburgplein 2 in Hengelo. "Met een poetsdoek en een likje verf kun je al veel bereiken", zegt Esther Bouwman (44). Ze bedacht afgelopen maanden een vernieuwend concept om mensen bij elkaar te brengen, onder de noemer 'Werk in de Winkel'.

Van onze redactie 28 januari 2016

Esther Bouwman Emiel Muijderman

Sinds begin januari staan de deuren open voor ondernemers, studenten en mensen met plannen en ideeën in welke vorm ook. De opzet is dat zij voor elkaar iets willen betekenen, elkaar inspireren en bereid zijn kennis en contacten te delen. Vorige week werd de winkel officieel geopend. Een nieuw element in het traditonele winkelbestand in het centrum van Hengelo.

Expertise "Gebruik maken van elkaars expertise, dat is de kracht van deze winkel." Esther Bouwman was een half jaar gebruiker van Seats2Meet in het Hazemeyercomplex dat plotseling werd gesloten. Dat had ongeveer dezelfde opzet, maar er zou te weinig animo voor zijn. Esther Bouwman gelooft echter in haar concept. De landelijke organisatie van Seats2Meat is het met haar eens en besloot haar een licentie te verlenen om de naam te gebruiken in de nieuwe winkel. Mensen met en zonder eigen kantoor of werkruimte kunnen er binnenlopen. Een werkplek kost 3,50 euro per uur, inclusief koffie, thee en gebruik van wifi. Wie méér dan drie dagdelen per week wil komen betaalt 160 euro per maand.

Bouwen en vertrouwen De inventaris komt van marktplaats.nl en de kringloop. Esther Bouwman heeft de winkel voorlopig voor een half jaar kunnen huren. De interesse begint langzaam te groeien. "Het heeft tijd nodig. Bouwen en vertrouwen, daar draait alles om. Ik heb de wijsheid niet in pacht. Ik heb wél de bedoeling om iets neer te zetten, anders was ik er niet aan begonnen. Nou ja, even zien hoe het loopt de komende tijd."Iemand als Tijs Jagers, voorman van de actiegroep Hengelo Helemaal Stil?, is regelmatig te vinden in de winkel. Esther Bouwman: "Mensen als Tijs zijn nodig om ervoor te zorgen dat er meer reuring komt in Hengelo. Mooi dat hij er is. Hij past goed in de opzet van de winkel."

Bruisen Het zou altijd moeten bruisen in de winkel. De actiegroep wil dan ook snel beginnen met stadsgesprekken. "Zodat beleidsmakers hier in gesprek kunnen gaan met burgers", stelt Jagers.

Huur In het weekend is de winkel verhuurd aan een organisatie die trainingen geeft in het kader van scholing. Die inkomsten zijn nodig. "De huur moet natuurlijk wel betaald worden en de kachel moet het ook doen", zegt Esther Bouwman.

De winkel is van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur open. Meer informatie via info@werkindewinkel.net

Foto: Emiel Muijderman