Nieuws Marketing

Succesfactoren bij starten in Duitsland

Inmiddels zijn veel Nederlandse bedrijven begeleid bij hun introductie op de Duitse markt. En zo ontstaat inzicht in relevante succesfactoren bij de Duitse marktentree. De organisaties World Trade Center Twente, KroeseWevers, Heisterborg International en CMP (Centrum voor Marketing Projecten) gaan de belangrijkste ervaringsfeiten presenteren tijdens een informatieavond op 18 februari bij KroeseWevers Enschede.

Van onze redactie 15 januari 2016

Duitsland Duitse vlag Thinkstock 1

Vanaf 19.00 uur is er een beknopt programma waarin de deelnemende organisaties vanuit hun eigen invalshoek succesfactoren op de Duitse markt toelichten. Deze informatieavond is ook bedoeld om aandacht te vragen voor de nieuwe praktijktraining Plan van Aanpak voor Starten in Duitsland die binnenkort van start gaat. In vijf dagdelen worden ondernemers voorbereid op het starten (of overnemen) van een onderneming in Duitsland.

TrainingDe trainingen worden verzorgd door deskundigen die jarenlange praktijkervaring hebben met grensoverschrijdend zakendoen. Deelnemers worden voor hun specifieke product-/marktcombinatie begeleid op een viertal vakgebieden: Entreestrategie, Zakelijke cultuurverschillen, Online marketingplan en Financieel/juridische aspecten. Tijdens het laatste dagdeel presenteren deelnemers hun eigen Plan van Aanpak. Het onderwerp financieel/juridisch wordt verzorgd door belastingadviseurs van de GermanDesk van KroeseWevers en een advocaat van het Duitse advieskantoor Heisterborg International. De trainingen entreestrategie, zakelijke cultuurverschillen en het online marketingplan zullen door starteninduitsland.nl worden verzorgd.

Belangstelling Veel ondernemers hebben behoefte aan maatwerk-begeleiding op het moment dat zij activiteiten op de Duitse markt willen gaan ontplooien. De marktintroductie vergt immers een goede voorbereiding.Deze training onderscheidt zich door de focus op de eigen product-/marktcombinatie. Tijdens de bijeenkomsten leren ondernemers op welke wijze zij kunnen inspelen op zakelijke cultuurverschillen. Bovendien leren zij hun specifieke product of dienst op de juiste wijze aan te bieden. Cruciaal is de juiste entreestrategie te kiezen. En dat geldt zeker voor webshops als ze snel het vertrouwen willen winnen van Duitse relaties.

Meer informatie: starteninduitsland.nl

Foto: Thinkstock