Nieuws Marketing
Wijn voor publiek dat na het diner nog ergens wil neerstrijken
In een heuse wijnkamer liggen de flessen voor de gasten klaar. Toch wil de sober ingerichte Auberge Jean & Marie op de Albert Cuypstraat, op de plek waar eerder een Indiaas restaurant zat, geen elitaire wijnproeverij zijn. "Het moet een herberg blijven", zeggen eigenaren Jan Grijspeere (37) en Marije Bremer (35) in Het Parool.

Het duo kent elkaar van Bremers sollicitatiegesprek bij wijnbar Vyne. Grijspeere: "Dat heeft drie uur en een fles geduurd." Gelukkig bestelde Bremer geen zoete witte wijn. Dat had volgens Grijspeere weinig goeds voorspeld over haar wijnkennis. "Maar met die kennis zat het wel snor. Vanaf dat moment zijn we onafscheidelijk geweest."Uitkomst Met hun restaurant en wijnbar hopen ze een uitkomst te bieden voor publiek dat na het diner nog ergens wil neerstrijken. "Laatst kwamen er gasten binnenvallen toen wij aan het afronden waren. Ze zijn met een mooie fles wijn een uur gebleven." Geen probleem: "Zelfs al zit je van vijf tot twaalf op het terras of bestel je alleen een dessert: altijd welkom." Maar ook voor een driegangenmenu (€34,50) met groenteterrine en een jong haantje in wittewijnsaus, of voor kalfslevermousse met brioche (€11,50) kun je bij het duo terecht. Van de wijnen moet je volgens Grijspeere vooral zijn Soave proberen. "Ik drink die al twaalf jaargangen lang en ben bevriend met de vertegenwoordiger, Tonia. Zij was de eerste die me iets leerde over wijn. Kijk, daar zal je haar hebben!" Tonia komt binnenwandelen. "Met de Soave. Ciao!"