Nieuws Marketing

Zeeuwen in tv-reclame grote bedrijven

Leroy Wachtels (24) uit Goes en Bradley Braafhart (20) uit Hoek zijn te zien in de reclamespotjes van grote Nederlandse bedrijven.

Len Wolters en Elodie Kint | Foto: Lex de Meester 6 juni 2016

Zeeuw tv reclame lex de meester1

Leroy Wachtels (24) uit Goes is sinds eind april in diverse huiskamers in Nederland te zien en te horen. De automonteur prijkt momenteel in de reclame van autoruitschadebedrijf Carglass. ,,Je moet niet vies zijn van een beetje aandacht."

Nieuw gezichtHet begon allemaal als een lolletje. Leroy Wachtels is sinds 2011 automonteur bij Carglass en werkt momenteel in Breda. De werknemers van het bedrijf kregen een tijdje geleden een oproep over een nieuwe reclame die in de maak was. ,,Ze zochten een nieuw gezicht. Voor de grap hebben een aantal collega's en ik ons opgegeven."

Allereerst presenteerde Wachtels zichzelf in een eigen gemaakt filmpje, daarna volgden audities en als eindresultaat eindigde de Goesenaar op televisie. ,,Het is best vreemd om jezelf terug te zien en te horen. Ik had nog nooit in een reclame gespeeld."

Lees verder na de foto

CommercialVoor de automonteur was acteren in een commercial dan ook een nieuwe gewaarwording. ,,De draaidagen waren best pittig. Driekwart dag moest ik me voortdurend focussen op hoe ik sprak. Normaal houd ik me daar niet mee bezig. Telkens moesten onderdelen herhaald en verbeterd worden. Aan het eind van de sessie kreeg ik geen zinnig woord meer uit m'n mond. Ik was er gewoon moe van."

De commercial zou eerst een drietal weken op televisie te zien zijn. ,,Maar het bevalt kennelijk", grijnst Wachtels. ,,Binnenkort heb ik weer een draaidag om het filmpje iets te verbeteren. Of ze me nog vaker zullen vragen, weet ik niet."

Lees verder na de foto

Foto: Screenshot van de reclame met Bradley Braafhorst

Hollandse NieuweBradley Braafhart (20) uit Hoek schittert ook op de Nederlandse tv. Hij heeft een rol in een reclame van mobiele provider Hollands Nieuwe. "De ene keer kijk ik alleen maar YouTube filmpjes, dan bel ik hele dagen met mijn schatje en soms doe ik niets anders dan sms'en." Meer dan dat hoefde Bradley niet te zeggen voor de camera en toch vond hij het super leuk om te doen.

De Hoekse acteur staat bij een castingbureau ingeschreven en kwam via een oproep terecht bij dit spotje. "Ik reisde helemaal vanuit Hoek naar Amsterdam voor een auditie van nog geen twee minuten", vertelt hij lachend. Gelukkig was het niet voor niets, want een paar dagen later kreeg hij te horen dat hij de rol kreeg.