Nieuws Marketing

Zeeuwse filmmaker met film naar Hollywood

De film De Overkant van Marnix Ruben is geselecteerd voor het HollyShorts Film Festival, meldt PZC. De twaalfde editie ervan wordt van 11 tot en 20 augustus in Hollywood gehouden. Het festival richt zich uitsluitend op korte films, van maximaal veertig minuten.

Rolf Bosboom 20 juli 2016

Overkant

De Overkant is een van de reeks verhalen uit de bundel Zondig in Zeeland die zijn verfilmd. Het verhaal is van de hand van Freek de Jonge. Hij beschrijft hierin zijn zoektocht naar zonde tijdens zijn jonge jaren in Zeeland.

Het verhaal is vorig jaar verfilmd door de uit Terneuzen afkomstige Marnix Ruben, die eerder naam maakte met Quarterlife. In De Overkant (Engelse titel: Across the River) heeft Nick Golterman de hoofdrol. Ook de Zeeuwse cabaretière Yentl Schieman speelt erin mee. Daarnaast is er een bijrol voor Freek de Jonge zelf.

De overkant ging vorig jaar in september bij Film by the Sea in Vlissingen in première en werd daar bekroond met de Lions Club Vlissingen Film Award. Sindsdien is de film met succes op diverse festivals in binnen- en buitenland vertoond.

%VIDEOWIDGET%