Nieuws Marketing

Zeeuwse filmtheaters bundelen krachten in gezamenlijk platform

De filmtheaters in Zierikzee, Goes, Middelburg en Oostburg gaan samenwerken. Ze bundelen hun krachten op het gebied van promotie, kennisuitwisseling en bieden een platform voor Zeeuwse films.

MARCEL MODDE 29 september 2016

Bioscoop Theater Thinkstock

De vertoning van de Tien van Renesse komend weekeinde in de vier theaters markeert het begin van die samenwerking. "We zitten als vier kleine filmtheaters letterlijk op aparte eilanden en zijn alle vier in feite met hetzelfde bezig. Met samenwerking zijn niet alleen onze eigen organisaties maar ook filmmakers gediend", laat Simon Blaas van Cinema Middelburg weten in de PZC.

Krachtenbundeling

Met Tjeerd Muller, regisseur van 'De Tien van Renesse' als voorbeeld, geeft Blaas aan dat een filmmaker voortaan niet meer bij vier theaters apart behoeft aan te kloppen om zijn film vertoond te krijgen, maar direct met de vier samenwerkende filmtheaters afspraken kan maken.

Een ander voorbeeld van deze samenwerking betreft het programmeren van een zogeheten 'Open Doek' voor jonge Zeeuwse filmmakers, evenals de vertoning van films van reeds bekendere regisseurs in deze provincie.

Blaas denkt met de krachtenbundeling van de vier filmtheaters ook een betere kans te maken op subsidie bij het Europa Cinema Net. Een aanvraag daarvoor is inmiddels in voorbereiding.