Nieuws Marketing

Zeeuwse zomerondernemers zitten boordevol ideeën

Niet luieren op het strand of op het terras, maar hard werken aan een eigen toekomst. 21 jonge Zeeuwen, voor het merendeel Zeeuws-Vlamingen, grijpen de zomervakantie aan om een eigen onderneming op poten te zetten.

Guido van der Heijden 26 juli 2016

Vakantie Reizen Zomer Thinkstock 1

Het project Zomerondernemer, dat vorig jaar als proef werd gehouden, krijgt deze zomer een vervolg. Jongeren van 15 tot 22 jaar krijgen een startkapitaaltje en leren wat er zoal bij het beginnen van een eigen bedrijf komt kijken. Waarom is een netwerk belangrijk en hoe start je zoiets op? Deelnemers leren een korte presentatie; een pitch te geven, ze krijgen workshops van de Kamer van Koophandel, Rijkse accountants leert ze meer over boekhouding en BTW-aangifte en de Rabobank gaat in op zakelijk bankieren.

Ambitieuze jongeren

Cleopatra Pavlovic coördineert net als vorig jaar het project. "Er zitten leuke ideeën bij. Een groep meiden wil een lijn met customized springtouwen op de markt brengen. Er is een jongen die met een drone filmpjes en foto's gaat maken en zijn diensten aan gaat bieden aan bijvoorbeeld makelaars." Daarnaast zijn er plannen voor gezonde maaltijden voor ouderen, worden er apps ontwikkeld, wil iemand aan de slag als ober voor thuispartijtjes en nog veel meer.

Pavlovic gaat de eerste dagen van het project met de jonge starters aan de slag met trainingen en oefeningen. "Ik ga niet heel schools voor de klas staan hoor. We gaan werken aan een ondernemingsplan en ik stuur ze de straat op met een tientje. Je krijgt drie uur de tijd om er meer van te maken. Leren door te doen, leren om buiten de box te denken."

Woensdag geven de zomerondernemers tussen 15.00 en 17.00 hun eerste presentatie in het Terneuzense stadhuis.

Gerelateerd artikel:

Zomerondernemer Quinten Allaart heeft binnen een jaar al succes