Nieuws Marketing

Ziekenhuis blundert met brief

Van onze redactie 20 januari 2016

Ziekenhuisbernhoven1065

Haar man was ernstig ziek. Hij had lang in het ziekenhuis gelegen, maar was al weer even thuis. En toen, toch vrij plotseling, overleed hij. Groot verdriet, het afscheid, en nu woont ze al weer een paar weken alleen met al haar herinneringen in dat grote, lege huis.

En dan is er opeens post, van het ziekenhuis. Gericht aan hem. Een afspraak voor een controle op de polikliniek. Auw.

Ziekenhuis Bernhoven is zich terdege bewust van deze onwelkome post. Het stelt in een bericht op de site het te betreuren dat deze pijnlijke vergissingen af en toe voorkomen, maar dit niet altijd te kunnen voorkomen: 'Vroeger zorgde de gemeente ervoor dat allerlei andere instanties werden geïnformeerd. Door een wetswijziging die de privacy van de burger moet beschermen mag de gemeente dat niet meer doen. De huisarts is meestal wel op de hoogte, maar is niet verplicht het ziekenhuis daarvan in kennis te stellen.'

En dus weet het ziekenhuis soms niet of iemand is overleden. Bernhoven vraagt mensen nu om het overlijden van een dierbare zelf te melden bij het ziekenhuis. Misschien een goed idee om dat vast op het to-do lijstje bij overlijden te zetten?