Nieuws Marketing

Zo verovert Potomac de wereld met varende auto's

Crisis of niet, de klassieke auto's van Roy Bolks doen het wereldwijd goed. "Als huizen en aandelen niks meer waard zijn, stoppen mensen hun geld liever in emoties. Daar plukken wij met Potomac Motors de vruchten van; de handel in klassieke auto's drijft natuurlijk op nostalgie."

De Ondernemer 30 juli 2016

Potomac7ditches

Klik op hoofdafbeelding om de video te bekijken

%VIDEOWIDGET%

Roy nam Potomac Motors, toen nog gevestigd in Los Angeles, in 1999 over. Een deel van de auto's importeerde hij naar Terborg, waar hij het bedrijf voortzette. In Californië bevindt zich nog altijd een vestiging.

AmphicarTot zes jaar geleden verdiende Roy zijn hoofdinkomen met een adviesbureau in de logistiek. "Maar Potomac groeide. Er is toen 700 vierkante meter showroom bij getrokken en ik ben echt voor de handel in klassieke auto's gegaan. Door op veertien beurzen per jaar te gaan staan, waaronder één beurs in Nederland, hebben we onze naamsbekendheid snel weten te vergroten."

Potomac heeft zich gespecialiseerd in automerken als Goliath, Tempo, Borgward en Messerschmitt. "En we zijn de grootste dealer ter wereld van de Amphicar, de enige auto die kan varen en in massaproductie is gemaakt."

Lees ook: Oldtimerspecialist van tank, pantserwagen tot varende auto