Nieuws Infotainment

Michiel Muller (Picnic): dit is zijn kijk-, lees- en luistertip

Michiel Muller. Picnic, sinds 2015. Routemobiel onder meer, daarvoor al. Marktopschudder met startup-mentaliteit. Maar wat kijkt, leest en luistert hij het liefst? Dit zijn dé tips van Michiel Muller voor de komende feestdagen (en daarna).

Mohi / De Ondernemer 22 december 2022

Michiel muller picnic online super

1. Van welke serie of film heb je onlangs genoten?

Michiel: ,,My Octopus Teacher vond ik een erg mooie film. Een unieke band tussen mens en dier, waar je het niet van zou verwachten. Aangrijpend en overweldigend. Een film met spanning, emotie en prachtige beelden vanuit de wilde wateren van de Valsbaai in Zuid-Afrika".

2- Welke podcast of muziek luister je graag?

Michiel: ,,Wat betreft podcasts vind ik de dagelijkse selectie die List’n maakt erg nuttig. Zo was er recentelijk een leuke podcast over procrastination die ik zou aanraden. Bekend fenomeen en leuk om daarom naar te luisteren: uitstelgedrag en ondernemerschap gaan namelijk niet samen."

Lees ook: Barry van Ruiven (Seabass): dit is zijn kijk-, lees- en luistertip

3- Wat zouden we volgens jou absoluut moeten lezen?

Michiel: ,, Jan Rotmans - Omarm de chaos (foto). Dit boek gaat over de ondernemersroute die ik zelf vaak heb gelopen. Het boek eindigt met een geweldige quote van Theodore Roosevelt die het ware leiderschap beschrijft: ’Het is niet de criticus die telt; niet degene die ons erop wijst waarom de sterke man struikelt, of wat de man van de daad beter had kunnen doen. De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat, zijn gezicht besmeurd met stof, zweet en bloed; die zich kranig weert; die fouten maakt en keer op keer tekortschiet, omdat dat nu eenmaal onvermijdelijk is; die desondanks toch probeert iets te bereiken; die groot enthousiasme en grote toewijding kent; die zich helemaal geeft voor de goede zaak; die, als het meezit, uiteindelijk de triomf van een grootse verrichting proeft, en die, als het tegenzit en als hij faalt, in elk geval grote moed heeft getoond…’

Lees ook: De kijk-, lees- en luistertip van Corinne Vigreux (TomTom)

Wat is Mohi?

Mohi is een gratis Nederlands platform waar je met vrienden en familie je favoriete content aanbevelingen kunt uitwisselen: boeken, films, series, podcast, artikelen en meer. Ook kun je er de tips vinden van verschillende curatoren: journalisten, CEO's, schrijvers, artiesten, wetenschappers, en meer). Op deze manier kun je in de app de beste tips verzamelen zodat je altijd een goede podcast of nieuwe filmtip klaar hebt staan en tevens je eigen digitale archief opbouwt.

'Anders dan een onpersoonlijk en vaak sub-optimaal functionerend algoritme, vertrouwt Mohi op de curatie door mensen. Wij geloven in de positieve kracht van het uitwisselen van mooie content en zijn ervan overtuigd dat dit relaties tussen personen verder kan versterken,' is de overtuiging van Wibe van de Vijver, ceo/founder van Mohi. En die overtuiging delen we.

Lees ook: De kijk-, lees- en luistertip van Mark de Lange (Ace & Tate)

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws