Nieuws Radio

Bas Smit trapt De Ondernemer Live XL af: 'Heb nog nooit iets langer dan twee uur leuk gevonden'

We zijn begonnen! Met ondernemer Bas Smit als co-host is De Ondernemer Live XL van start gegaan. ,,Natuurlijk ben ik erbij. Ik ben fan van De Ondernemer”, zegt Bas Smit als het startschot van de marathonuitzending heeft geklonken.

Van onze redactie 12 juli 2022

Bas smit de ondernemer radio

Foto: Ruud Voest

Twee uur lang is Bas Smit co-host, naast presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling. Fijn, vindt Smit. ,,Dan hebben we tenminste de tijd. Aan de andere kant: ik heb nog nooit iets langer dan twee uur leuk gevonden.”

Het geeft Smit de tijd om zijn meest recente 'ondernemersblunder' te bespreken. Tijdens de Amsterdamse Zomeravond, de concerten die hij in Amsterdam organiseerde, ging het fout. Personeelstekort. ,,102 medewerkers voor de bar kwamen niet opdagen. En dat is best veel.”

'Luister naar je klanten en behandel ze zoals je zelf behandeld wil worden'

Enorme rijen waren het gevolg. Smit: ,,Ik had het eigenlijk niet eens zo door. Was aan het dansen en aan het borrelen. Toen ik op het veld kwam en wat ging inschenken zag ik dat er iets niet goed ging.”

Mensen waren boos. Dus het moet opgelost worden, aldus Smit. ,,Daar moet je niet moeilijk over doen. Anders durf ik straks niet over straat in Amsterdam. Hoe vet het feest ook was, je moet het gewoon goed oplossen als je een fout maakt. We gaan al die mensen op het veld tegemoet komen, 20.000 man. Daar ben ik de afgelopen dagen mee bezig geweest en de mensen zijn helemaal in de gloria. Grootste grap: de meeste mensen hebben gekozen voor korting om volgend jaar weer naar het feest te komen.”

Lees ook: Bas Smit lanceert zijn eigen online warenhuis Smit&Co op Amazon

Fouten maken hoort bij ondernemen. ,,We leggen als ondernemers vaak de focus op de kleine dingen die fout gaan. Ook de goede dingen moet je durven zien en de fouten goed oplossen. Ondernemers horen te luisteren naar de klant of de gast in je restaurant. Wat ik bedoel: luister naar je klanten en behandel ze zoals je zelf behandeld wil worden.”

Luister mee naar De Ondernemer Live XL, met Bas Smit en Kim Kötter

Kijk en luister live mee met de extra lange, zomerse uitzending van De Ondernemer Live, met tal van (top)ondernemers en livemuziek: dinsdag 12 juli van 11 tot 4 uur. Ook kun je de uitzending (terug) zien via YouTube.

Foto: Ruud Voest

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws