Nieuws Radio

Oprichter en ceo bunq Ali Niknam is co-host De Ondernemer Live

In de laatste aflevering voor een korte feestdagenstop is Ali Niknam, ceo van online bank en fintech-bedrijf bunq, de co-host van De Ondernemer Live. Met hem kijken we terug op een veelbewogen jaar en we blikken vooruit op 2023. Kijk en luister daarom dinsdag 20 december tussen 11.00 en 13.00 uur naar de radioshow gepresenteerd door Remy Gieling en Roland Tameling.

Van onze redactie 19 december 2022

Ali Niknam bunq 2022 liggend

Ali Niknam kijkt terug en blikt vooruit op 20 december in De Ondernemer Live. Foto: ANP

Ook 2022 was een bomvol jaar voor bunq-oprichter en ceo Ali Niknam. Hij zette een goededoelenorganisatie voor door de oorlog getroffen Oekraïners op, nam een Belgische concurrent over en ging de strijd aan met De Nederlandsche Bank. Nu zijn alle pijlen gericht op het nieuwe jaar voor de topondernemer die zijn bedrijf geen neo-bank wil noemen. ,,Ons doel is om de beste bank voor onze gebruikers te worden. Het gevaar van dé grootste willen worden, is dat je een manusje van alles wordt. Dan verlies je product smaak, en alles wat het bijzonder maakt. Dat willen wij niet, want daar zijn er al zoveel van'', vertelde de in 1981 geboren Niknam eerder dit jaar aan De Ondernemer.

Hoe de veertiger met bunq de beste gaat worden? Presentatoren gaan het Niknam vragen, dinsdag 20 december van 11.00 tot 13.00 uur in De Ondernemer Live vanaf het Mediapark in Hilversum. Verder: wat kan bunq betekenen voor zzp’ers, freelancers en mkb’ers? Ook kreeg bunq het dit jaar aan de stok met De Nederlandsche Bank (DNB) over de aanpak van witwassen. Hoe kijkt de ceo daar op terug? Genoeg gespreksstof. Gewoon twee uur lang kijken en luisteren is het devies!

'Hoe Ali Niknam met bunq de beste gaat worden? Presentatoren gaan het hem vragen, dinsdag 20 december van 11.00 tot 13.00 uur in De Ondernemer Live vanaf het Mediapark in Hilversum'

Zo wil startup Baya Baya met doucheproducten de badkamer duurzamer maken

Eerder deze maand introduceerde startup Baya Baya de eerste innovatie in de strijd tegen onnodig wegwerpplastic in de badkamer: een vegan bodywash in poedervorm met hervulbare aluminium fles. Met dit nieuwe doucheproduct vermindert het jonge ondernemersduo Dirk Taselaar en Leon Daggenvoorde naar eigen zeggen overbodig plastic afval en CO2-uitstoot. In De Ondernemer Live praten we uitgebreid met de ondernemers over hun groene ambitie.

Taselaar: ,,Op jaarbasis verbruiken Nederlanders zo’n 150 miljoen plastic wegwerpflessen in de badkamer. Dit moet en kan snel veranderen. Met deze gedachte zijn we twee jaar geleden gestart met de ontwikkeling van duurzame doucheproducten, zonder dat de consument hoeft in te leveren op kwaliteit en ervaring. Op korte termijn introduceren we naast bodywash ook shampoo en conditioner. We kijken er naar uit om Nederlandse badkamers duurzamer te maken.”

Dirk Taselaar en Leon Daggenvoorde van Baya Baya.

Na miljoeneninvestering wil Cargoroo e-deelbakfietsenmarkt Europa veroveren

Cargoroo, bekend van de gele elektrische deelbakfietsen, heeft tien miljoen euro opgehaald bij investeerders. Door het sluiten van een nieuwe financieringsronde breidt Cargoroo haar leidende positie op het gebied van e-deelbakfietsen in Europa uit. Zo worden nog meer autoritten vervangen door een rit met de e-bakfiets en worden steden leefbaarder, gezonder en veiliger.

Het opgehaalde kapitaal maakt verdere groei mogelijk voor de specialist in de elektrische deelbakfietsen. De uitbreiding van het deelconcept in Europa wordt met de investering versneld. Volgend jaar doet Cargoroo haar intrede in meer Duitse steden. Daarnaast wordt het concept in Frankrijk in de stad Lyon gelanceerd. In de Europese steden die al bekend zijn met het deelconcept, zoals Antwerpen en Berlijn, groeit de aanwezigheid van Cargoroo. Het aantal bakfietsen wordt daar aanzienlijk verhoogd. In De Ondernemer Live hoor je hier meer over.

Lees ook: Bunq een na grootste neobank binnen EU na overname Belgische branchegenoot

Data Dinsdag, De Ondernemer Onderweg en Ondernemertjes! met Nico Dijkshoorn

Ook deze week is Job van den Berg van Blue Field Agency weer te gast. Hij maakt in zijn radiocolumn Data Dinsdag in 'normaal Nederlands' duidelijk hoe als ondernemers met digitalisering en data om te gaan. En wat zou de radioshow zijn zonder Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn? En natuurlijk ontvangt Roland Tameling weer een bijzonder voertuig in De Ondernemer Onderweg.

De Ondernemer Live is te beluisteren via New Business Radio en te zien via de homepage van De Ondernemer en YouTube, van 11.00 tot 13.00 uur. Eerdere uitzendingen kun je onder meer terugkijken via deze link.

Lees ook: Bunq krijgt gelijk: klantenscreening met kunstmatige intelligentie mag toch

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws