Nieuws Radio

Online je nieuwe (bedrijfs)auto kopen is hot: de trends uitgelegd in De Ondernemer Onderweg

Het wordt de normaalste zaak van de wereld om je volgende (bedrijfs)auto online te kopen. De Ondernemer Onderweg, over zakelijke mobiliteit, duikt dinsdag 30 mei in de trends op dat vlak.

Van onze redactie 29 mei 2023

Auto online kopen toetsenbord

Afbeelding: Shutterstock.

Vanaf 30 mei is De Ondernemer Onderweg niet langer een onderdeel van de wekelijkse kijkradio-uitzending De Ondernemer Live, maar zie en hoor je het zakelijke mobiliteits-programma elke week als een uitgebreide special van een uur.

Er speelt immers meer dan genoeg in de zakelijke mobiliteit: in De Ondernemer Onderweg maakt presentator Roland Tameling je wegwijs in de telkens veranderende wereld van innovatie, duurzaamheid, finance en wet- en regelgeving, de wereld van zakelijke mobiliteit anno nu.

Lees ook: Wat Lightyear niet lukte, doet Carice wél: maak kennis met deze schattige, oer-Hollandse auto

Bynco: Buy Your Next Car Online

In de uitzending dinsdag 30 mei (13.00 uur) gaat Roland Tameling uitgebreid in gesprek met Rico van der Vies, Chief Commercial Officer van Automotive Mediaventions, kortweg AMV. Dat bedrijf is onder meer de drijvende kracht achter autozoekmachines zoals Gaspedaal.nl, Autotrack en Autowereld.nl, maar voegde onlangs ook Bynco aan haar portfolio toe.

Bynco staat voor ‘Buy Your Next Car Online’, en die naam geeft meteen de expertise van de nieuwe tak aan. Met dit online retailplatform kan AMV niet alleen het aanbod ontsluiten van nieuwe en gebruikte (bedrijfs)auto’s die te koop staan, maar bezoekers ook meteen helpen met het (online) aanschaffen van die modellen. Daarmee haakt het bedrijf aan in een snel groeiende markt.

In De Ondernemer Onderweg legt Rico van der Vies die stap uit én hoor je wat de voordelen zijn voor (zakelijke) klanten

Lees ook: ‘Handiger en sterker dan een elektrische bus’: waarom René zijn elektrische Ford pick-up importeerde

Korting op elektrische motoren én super populaire autoveiling

Ook kom je alles te weten over korting op de elektrische motorfietsen van Zero Motorcycles. Aangezien de landelijke overheid weigert subsidie te geven op de tweewielers zonder verbrandingsmotor, heeft de motorbouwer zélf de prijzen verlaagd. Dat dan wel tijdelijk: deze week houdt die actie op, maar welke effecten hebben de lagere prijzen gehad? En hoe kun je als klant nog snel voordeel scoren? Roland Tameling belt met de Nederlandse vertegenwoordiging van Zero Motorcycles.

En dan: aandacht voor de Palmen Barnfind Collection. Het kan je bijna niet ontgaan zijn: de enorme collectie aan klassieke auto’s die onlangs werd ontdekt in een loods in Dordrecht. Inmiddels zijn de honderden kavels online gezet en afgelopen weekend konden geïnteresseerde kopers de oldtimers van dichtbij bekijken tijdens speciale kijkdagen. De interesse is gigantisch; daarover spreken we met Nico Aaldering van Gallery Aaldering, het bekende autobedrijf uit Brummen dat de auto’s online aanbiedt via een veiling.

Lees ook: Meer keuze, minder gedoe: daarom switcht dit bedrijf naar de mobiliteitskaart

Ook komt Renske Wytzes van FIGO langs in de New Business Radio-studio op het Mediapark in Hilversum. Deze mobiliteitsapp is ontstaan door de samenvoeging van twee startups en richt zich op studenten en jonge professionals. Wat de toegevoegde waarde is en waarom FIGO interessant is voor ondernemers, ontdek je tijdens deze uitzending van De Ondernemer Onderweg.

Huge Car Guy Roland Tameling presenteert De Ondernemer Onderweg voortaan vanaf het Media Park in Hilversum op de dinsdag vanaf 13.00 uur: live op New Business Radio, YouTube en de homepage van De Ondernemer.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws