Nieuws Radio

Freelance of the Year en neuromarketing-expert Martin van Kranenburg co-host De Ondernemer Live

Ruim een week geleden werd hij in De Radiofabriek in Hilversum nog uitgeroepen tot Freelancer of the Year. Dinsdag 29 november komt de neuromarketing-expert weer naar het Media Park voor zijn rol als co-host in De Ondernemer Live. We hebben het over Martin van Kranenburg die aanschuift bij presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling. Wat mag je verder verwachten tussen 11.00 en 13.00 uur?

Van onze redactie 28 november 2022

Martin van Kranenburg

FOTY-winnaar Martin van Kranenburg is dinsdag 29 november co-host van De Ondernemer Live.

Freelancer of the Year 2022

Mar­tin van Kra­nen­burg is naast Freelancer of the Year 2022 een van de meest gevraagde sprek­ers over con­ver­sie- en neu­ro­mar­ket­ing in Ned­er­land. Hij is Docent van het Jaar bij Beeck­esti­jn Busi­ness School en sprek­er op de Web­winkel Vakda­gen en De Dag van de ZZP'er. In de pop­u­laire whitepa­per ​Online beïn­vloe­den ver­taalde hij de principes van Robert B. Cial­di­ni naar de online omgev­ing. Van Kranenburg is daarnaast part­ner en ontwikke­laar van Schri­jven voor het Brein, waar al meer dan 1.500 onderne­mers leer­den om win­st­gevende brein­vrien­delijke copy te schrijven.

In De Ondernemer Live zullen presentatoren Remy Gieling en Roland Tameling met Van Kranenburg praten over zijn zelfstandig ondernemerschap en zijn weg naar de titel Freelancer of the Year. Maar natuurlijk willen we ook alles weten over conversie- en neuromarketing, de lessen van Cialdini en nog veel meer. Kortom: wat kan jij als ondernemer van Van Kranenburg leren? Wat zijn de FOTY-winnaar zijn tips en adviezen? Je hoort het allemaal op dinsdag 29 november tussen 11.00 en 13.00 uur.

'Hoe belangrijk is het om als zzp'er aan je mentale gezondheid te werken? Omdat er geen toezicht is van een manager of bedrijfsarts kan het soms lastiger zijn om een burn-out te herkennen'

Zelfstandig werknemerschap: van een goed pensioen tot mentale gezondheid

Dinsdag is ook Cristel van de Ven te gast. Als voorzitter van de Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) schrijft ze maandelijks een expertblog op De Ondernemer en duidt zij er regelmatig ontwikkelingen rondom zelfstandigen. Een prima moment om met Van de Ven te spreken over de huidige staat van het zelfstandig ondernemerschap in ons land.

Hoe doet deze groep ondernemers het na de coronapandemie, in tijden van torenhoge inflatie en dito energieprijzen? Maar ook een periode van enorme arbeidskrapte op de markt? Verder gaan we het hebben over pensioenen. Wat heb jij als zelfstandig ondernemer geregeld voor je oude dag? Gebruik je de FOR (fiscale regeling om geld opzij te zetten voor later), heb je een lijfrenteverzekering of vastgoed dat je te zijner tijd kunt verkopen? Van de Ven legt het uit.

Ook te gast is Loes Vork, mede-auteur van het boek: Denk je dat je mij kunt helpen? - Hoe het is om in therapie te zijn. Vork is zelfstandig ondernemer en haar ondernemerschap speelt een grote rol in het boek waarin ze beschrijft hoe belangrijk het is om als zzp'er aan je mentale gezondheid te werken. Omdat er geen toezicht is van een manager of bedrijfsarts kan het soms lastiger zijn om een burn-out te herkennen en er iets mee te doen. Wat zijn Vork haar lessen uit de praktijk?

Loes Vork komt vertellen over het belang van mentale gezondheid bij zzp'ers.

Chinese elektrische SUV Voyah Free in De Ondernemer Onderweg

In De Ondernemer Onderweg ontvangt Roland Tameling elektrisch bezoek vanuit China. Voor De Radiofabriek staat dinsdag een Voyah Free geparkeerd. Dat is het premiumlabel van de Chinese EV-fabrikant Dongfeng, een elektrische SUV van 4,95 meter lang en 1,95 meter breed, met een wielbasis van bijna drie meter. Thijs Pitlo van Riva EV Mobility heeft dinsdag alle verdere details voor ons.

Verder te gast is Jeroen Beumer van bakfietsenfabrikant Babboe. Het Amersfoortse bedrijf richt zich tegenwoordig niet alleen op gezinnen, maar ook op de zakelijke markt. Met de elektrische vrachtfietsen van Babboe Pro kunnen ondernemers emissievrij en op een heel snelle en efficiënte manier in het drukke stadsverkeer spullen vervoeren en vracht afleveren.

Data Dinsdag met Job van den Berg en Ondernemertjes! met Nico Dijkshoorn

Ook deze week is Job van den Berg van Blue Field Agency weer te gast. Hij maakt in zijn radiocolumn Data Dinsdag in 'normaal Nederlands' duidelijk hoe als ondernemers met digitalisering en data om te gaan. En wat zou de radioshow zijn zonder Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn?

De Ondernemer Live is te beluisteren via New Business Radio en te zien via de homepage van De Ondernemer en YouTube, van 11.00 tot 13.00 uur. Eerdere uitzendingen kun je onder meer terugkijken via deze link.

Lees ook: FOTY Awards 2022: Martin van Kranenburg zzp'er van het jaar

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws