Nieuws Radio

Hidde van der Louw (ceo Plutosport) co-host De Ondernemer Live

Hij is sinds kort ceo van Plutosport.nl: Hidde van der Louw. Dinsdag 6 december is hij co-host van De Ondernemer Live en maakt hij samen met Remy Gieling en Roland Tameling twee uur lang informerende en inspirerende radio. Wat mag je verder verwachten tussen 11.00 en 13.00 uur? We zetten het voor je op een rij.

Van onze redactie 5 december 2022

Laatste update: 6 december 2022 15:35

Tameling vanderlouw gieling

V.l.n.r. Roland Tameling, Hidde van der Louw en Remy Gieling, in de studio van New Business Radio.

Hidde van der Louw (50) bouwt sinds lange tijd aan een succesvolle carrière in de online retailsector. Naast bol.com en zoover vervulde de ondernemer een dubbelrol bij de A.S. Adventure Group. Zo was Van der Louw er als marketing- en omnichanneldirecteur verantwoordelijk voor buitenwinkelketen Bever.

Na jaren aan het hoofd van een eigen sportgoederengroothandel te hebben gestaan, besluiten Geert Gruppen en Monique Broere in 2010 het roer om te gooien. Ze richten al hun pijlers op e-commerce. Het markeert het begin van Plutosport, een B2C-e-commercebedrijf gespecialiseerd in sportartikelen en athleisure – een mix van athletic en leisure.

Plutosport is met hulp van investeerder klaar voor nieuwe fase

Het succes van de onderneming gaat niet onopgemerkt voorbij. Voor investeringspartij H2 Equity Partners reden om in 2021 een meerderheidsbelang in het bedrijf te verwerven. Met een volledig nieuw management, waaronder Hidde van der Louw, de investeerder en een strategie waarin merkpositionering en de perfecte customer journey belangrijke speerpunten zijn, is Plutosport klaar voor de volgende fase. Iets waar de co-host ons alles over kan vertellen.

Luister hieronder De Ondernemer Live terug:

'ChatLicense is druk bezig met het ontwikkelen van een app waarmee kinderen op een veilige en leuke manier kunnen leren wat er komt kijken bij hun eerste mobiele telefoon'

ChatLicense: alles over en voor kinderen en ouders en de eerste mobiele telefoon

Ook in de studio aanwezig: Marjolein van Tilburg van ChatLicense. Het jonge bedrijf is druk bezig met het ontwikkelen van een app waarmee kinderen op een veilige en leuke manier kunnen leren wat er komt kijken bij hun eerste mobiele telefoon én ouders ook up-to-date worden gehouden.

Op dit moment is de informatie er wel, maar de vorm laat volgens ChatLicense te wensen over. ,,Veel ouders en kinderen ervaren het als stressvol en wij vinden dat het beter kan en moet. Mentale gezondheid van kinderen is echt een issue.''

Daar zijn meer mensen het mee eens. De startup gaat begin januari naar (de techbeurs, red.) CES Las Vegas met de Nederlandse delegatie. ChatLicense werkt samen met de Erasmus Universiteit voor de validatie en veel externe partijen voor de inhoud. De app wordt samen met een community van ruim honderd gezinnen gemaakt.

Thomas Scholte (25) en Devon Scoulelis (37), oprichters van SOUS.

SOUS: de culinaire ervaring van een toprestaurant, maar dan thuis

Specialiteiten van de beste restaurants en chefs in een box thuisbezorgd, dat is SOUS in een notendop. Via dit tech-platform worden luxe maaltijdboxen bij mensen in heel Nederland en een deel van België thuisbezorgd. Het is in het restaurant voorbereid en verpakt, eenmaal thuis staat het in een handomdraai op tafel: de klant geeft alleen de finishing touch. SOUS was recent onze Startup van de Week.

,,Je krijgt de culinaire ervaring van een toprestaurant, maar dan thuis’’, aldus mede-oprichter Thomas Scholte. De doelgroep is divers, maar als er toch een bepaalde groep uitgelicht moet worden? ,,Millennials. Jonge, hardwerkende mensen die van lekker eten houden, maar intussen ook jonge kinderen hebben en niet altijd een oppas willen of kunnen regelen.’’ Hoe staat het nu met de startup en wat zijn de plannen voor 2023? Scholte vertelt het ons dinsdag.

Lees ook: Freelance of the Year en neuromarketing-expert Martin van Kranenburg co-host De Ondernemer Live

Data Dinsdag, De Ondernemer Onderweg en Ondernemertjes! met Nico Dijkshoorn

Ook deze week is Job van den Berg van Blue Field Agency weer te gast. Hij maakt in zijn radiocolumn Data Dinsdag in 'normaal Nederlands' duidelijk hoe als ondernemers met digitalisering en data om te gaan. En wat zou de radioshow zijn zonder Ondernemertjes, de radiocolumn van Nico Dijkshoorn? En natuurlijk ontvangt Roland Tameling weer een bijzonder voertuig in De Ondernemer Onderweg.

De Ondernemer Live is te beluisteren via New Business Radio en te zien via de homepage van De Ondernemer en YouTube, van 11.00 tot 13.00 uur. Eerdere uitzendingen kun je onder meer terugkijken via deze link.

Lees ook: Startup van de Week: SOUS, culinaire ervaringen in een box, thuisbezorgd

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws