Nieuws Radio

Jacqueline Zuidweg over de oplopende schuldenberg, live bij radio De Ondernemer

De steunpaketten voor ondernemers drogen op. Moeten we een faillissementsgolf vrezen nu de steun ophoudt? En waarom moeten ondernemers zich niet schamen wanneer het water tot aan hun lippen staat? Daarover spreken we dinsdag tussen 11.00 en 13.00 met Jacqueline Zuidweg bij live radio De Ondernemer als zij aansluit als co-host van presentator Remy Gieling. Wat denkt zij, als expert in schuldhulpverlening?

Van onze redactie 3 mei 2022

Jacqueline Zuidweg 1

Foto: Zuidweg & Partners.

ELKE DINSDAG VAN 11.00 TOT 13.00 UUR: DE ONDERNEMER

Luister live mee op New Business Radio, kijk live mee via YouTube of onze homepage: wekelijks ontvangt Remy Gieling meerdere (top)ondernemers in De Ondernemer, zijn er interviews, reportages, radiocolumns en is er de serie De Ondernemer Onderweg met Roland Tameling. Terugluisteren en/of -kijken kan natuurlijk ook op deze website, YouTube en de welbekende podcastkanalen.

Dat er voor een hoop ondernemers moeilijke tijden aankomen nu de steunmaatregelen ophouden, daar is bijna niemand het mee oneens. Maar hoe je eruit komt en een mogelijk faillissement kunt afwenden, dát is voer voor discussie. Een discussie die we graag voeren met Jacqueline Zuidweg. Zij is oprichter en directeur van Zuidweg & Partners, expert in schuldhulpverlening voor ondernemend Nederland.

Zij weet als geen ander hoe het is om te ondernemen met tegenwind. Hoe kijkt zij naar de schuldenberg die is opgebouwd tijdens de coronacrisis. En belangrijker: komen we er nog van af? Je hoort het dinsdag tijdens live radio De Ondernemer.

Praten mét ondernemers

In De Ondernemer praten we niet alleen over, maar vooral ook mét ondernemers. Aan de lijn Daan Broekman - mede-eigenaar van modewinkels De Rode Winkel en Thom Broekman in Utrecht. Hoe is het hem vergaan in de coronaperiode en hoe kijkt hij aan tegen het loslaten van de steunmaatregelen? Verder spreken we met Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland. Met hem hebben we het over de geldproblemen van ondernemers na corona.

We gaan het hebben over startupcompetities, want de Young Business Award vindt dit jaar voor de 7e keer plaats met nóg betere kandidaten en een ongekende prijzenpot. Initiatiefnemer is de Drentse ondernemer Niels Palmers en hij hangt aan de lijn.

In De Ondernemer Onderweg, onder bezielende leiding van HUGE Car Guy Roland Tameling, draait het ditmaal om geen vier, maar twee wielen! De Phatfour komt langs: de stoere e-bike met de dikke banden. Medeoprichter en eigenaar Mels van Hoolwerff is glashelder over de ambities: binnen vijf jaar rijden er 50.000 Phatfours rond in zowel Nederland als daarbuiten. Hoe denkt hij dit te gaan regelen?

Phatfour visa1
Oprichter Mels van Hoolwerff met zijn Phatfour.

Verder sluiten we - zoals gewoonlijk - af met een radioblog van Nico Dijkshoorn. Wat is hem deze week opgevallen in de wereld van ondernemers?

De wekelijkse live uitzending is op dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur te beluisteren via New Business Radio(.nl) en te zien via de homepage van onze website en YouTube. Of kijk hieronder:

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws