Nieuws Radio

Een fiets van de zaak? Deze kansen laat je (waarschijnlijk) liggen

Waar een auto van de zaak een bekend fenomeen is, lijkt menig ondernemer kansen te laten liggen bij het inzetten van zakelijke fietsen. Welke voordelen bieden die tweewielers en hoe pas je ze slim toe? Je hoort én ziet het in De Ondernemer Onderweg, ons wekelijkse kijkradio-programma over zakelijke mobiliteit.

Van onze redactie 5 juni 2023

Fietsen werk zaak

Afbeelding: Shutterstock.

In de uitzending van dinsdag 6 juni richt presentator Roland Tameling zich grotendeels op de uitdagingen, mogelijkheden en kansen rondom zakelijk(e) fietsen. In de studio van New Business Radio op het Media Park in Hilversum sluit Christian den Heijer van Fietslease Holland aan als co-host; als expert weet hij alles over het nut en de noodzaak van fietsen als onderdeel van je mobiliteitsbeleid.

Een fietsplan...?

Want: welke voordelen kun je als ondernemer benutten wanneer je medewerkers op de fiets van en naar de zaak laat reizen? Hoe maak je slim gebruik van financiële prikkels, aan welke investeringen (of eerder besparingen?) moet je denken en hoe kan het aanbieden van zakelijke fietsen helpen om je collega’s fitter, gemotiveerder en meer betrokken te maken? En hoe zat het nou ook alweer met dat Fietsplan? Christian en Roland leggen het allemaal uit.

Lees ook: ANWB daagt werknemers uit: 18 cent per kilometer voor lopen en fietsen

Solid EV Rides en Solexen van De Tuinderij

Naast fietsen gaat het in de nieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg ook over andere vervoersmiddelen op twee wielen. Zo staat Roland op de stoep voor de studio stil bij de vijfenzeventigste verjaardag van de Solex. Rick van Mil van De Tuinderij organiseert toertochten met die iconische gemotoriseerde fietsjes vlakbij het Westland en komt in Hilversum uitleggen waarom de Solex een regelrechte hit is tijdens zijn bekroonde bedrijfsuitjes.

Waar de Solex tientallen jaren geleden furore maakte, neemt Solid EV Rides de tweewieler van de toekomst mee naar het Media Park. Ondernemer Harm Besseling van NXT Motors zet zijn nieuwste creatie, de Solid MX, in de spotlights. Met deze elektrische brommer, ontwikkeld en gebouwd in het Friese Marssum, wil het bedrijf een eigenzinnig elektrisch alternatief bieden.

Lees ook: Deelbakfietsaanbieder Cargoroo haalt één miljoen euro op met crowdfunding

Benieuwd waar dat heen gaat? Kijk en/of luister dan naar de nieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg over zakelijke mobiliteit met Roland Tameling (foto hieronder). Elke dinsdag vanaf 13.00 uur live op New Business Radio en het Youtube-kanaal van De Ondernemer: na afloop luister of kijk je alles terug via je favoriete podcastkanalen, Youtube en/of deze website.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws