Nieuws Radio

Van OMT-reisadviezen tot coronavouchers en Schiphol: ANVR-directeur Frank Oostdam in 'Met de kennis van nu'

In Met de kennis van nu gaan we via het verleden naar het heden, en staat ditmaal de reisbranche centraal. En dat doen we vrijdag 24 juni met Frank Oostdam, directeur van de ANVR, als studiogast. Chris Engelsman van European Sleeper vertelt hoe zijn bedrijf Europa per nachttrein wil verbinden en hofnar Juri Hoedemakers geeft zijn visie op het leiderschap van Schiphol-directeur Dick Benschop.

Van onze redactie 22 juni 2022

Laatste update: 24 juni 2022 15:25

Anvr frank oostdam schiphol toerisme

Frank Oostdam, directeur ANVR op Schiphol. Foto: ANP.

HIERBOVEN IS DE UITZENDING TERUG TE LUISTEREN.

Ons wekelijkse radioprogramma - op de vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur op New Business Radio - zet eerder ondernemersnieuws nog eens op de kaart en dat met de kennis van nu. Van reacties, resultaten en gevolgen tot wat onbenoemd bleef, presentator Ron Vergouwen bespreekt het live met studiogasten uit bedrijfsleven, politiek en economie. Eerder waren onder meer Jan Meerman (INretail), Esther Vedder (Vedder&Vedder) en Charlotte Melkert (Equalture) studiogasten. De uitzending van vrijdag 24 juni staat geheel in het teken van de reisbranche. van toerisme.

Lees ook: Ron Vergouwen presenteert nieuw radioprogramma: 'Met de kennis van nu'

Toerisme tijdens de coronajaren

OMT-reisadviezen, het 'dansen-met-Jansen'-debacle, de coronavouchers, de lobby in politiek Den Haag, faillissementen in de reisbranche, maar ook het zomerseizoen tot en met Schiphol anno nu; en dan zouden we van het radio-uur met Frank Oostdam er met gemak nog drie bij kunnen maken. Hoe reageert de ANVR-directeur op onder meer deze gespreksonderwerpen met de kennis van nu?

Terug naar eind vorig jaar, en dat met de kennis van nu: Reisbranche-voorzitter Frank Oostdam verwacht een zware winter, maar 2022 wordt een beter reisjaar

European Sleeper: Europa per nachttrein verbinden

Startup European Sleeper wil Europa per nachttrein te verbinden. De eerste route is de reis van Brussel naar Praag via Amsterdam en Berlijn, samen met Sunweb zetten zij vol in op nachttreinen naar populaire wintersport- en zonbestemmingen. Deze winter moet de eerste trein naar de Franse Alpen al gaan rijden. Deze week werd bovendien bekend dat European Sleeper driemaal per week een nachttrein naar Barcelona zou willen laten rijden. Co-founder Chris Engelsman neemt ons mee in alle plannen, het hoe en waarom.

Lees ook: Startup European Sleeper wil nachttrein Amsterdam-Barcelona

Hofnar Juri Hoedemakers over de rol van Schiphol-directeur Dick Benschop

Wat als, met de kennis van nu, Schiphol-directeur Dick Benschop een hofnar om zich heen had gehad? Iemand die bij iedere beslissing of handeling even een spiegel voorhoudt en de blinde vlekken benoemt. Iemand die zorgt voor tegenspraak en bewustwording. Want dát is wat Juri Hoedemakers - alias de hofnar - doet.

Juri is aan het promoveren aan de Erasmus Universiteit, heeft er de scriptieprijs gewonnen over de waarde van de hofnar in moderne organisaties en zijn boek daarvoor bereikte de Top 3 in de Managementboek Top 100. Hoe moet Dick Benschop bewustwording binnen het bedrijf Schiphol organiseren? En wat is het effect van zijn houding en manier van communiceren tot nu toe? Juri Hoedemakers geeft daar zijn visie over.

Lees ook: Bijzondere treinreis: hoe de hofnar ondernemers de spiegel wist voor te houden

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws