Nieuws Radio

Qredits-directeur André Dolsma 28 februari co-host De Ondernemer Live

André Dolsma, commercieel directeur van Qredits (en het afgelopen seizoen Droomstart-vakjurylid) presenteert dinsdag 28 februari samen met Remy Gieling en Roland Tameling een nieuwe De Ondernemer Live. Tussen 11.00 en 13.00 uur komen thema's als microfinanciering, kredieten en het mkb aan bod. Ook Droomstart-winnaar Jeffrey van Dam (FinBuddy) komt langs.

Van onze redactie 27 februari 2023

Andre dolsma qredits de ondernemer live

André Dolsma is dinsdag 28 februari uw co-host in De Ondernemer Live. Foto: Qredits

Qredits biedt coaching, microkrediet en mkb-krediet aan (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Het gaat om ondernemers die geen toegang hebben tot verschillende (financiële) diensten via het reguliere circuit, zodat zij economische, financiële en sociale onafhankelijkheid kunnen verkrijgen. Hiermee wil het in Almelo gevestigde bedrijf ondernemerschap bevorderen. Qredits doet dat door een combinatie van tools, coaching en kredietoplossingen.

Bovenstaande maakt van commercieel directeur André Dolsma de perfecte co-host om de luisteraars en kijkers van De Ondernemer Live alles te vertellen over financiering, micro- en andere kredieten, de staat van het mkb en broodnodige adviezen en tips voor ondernemers wanneer het aankomt op de juiste tools en andere hulp. Trouwe luisteraars van de podcast Droomstartkennen Dolsma als vakjurylid van de serie. Daarom ook alle ruimte om nog eens met hem terug te kijken op het voorbije seizoen, de kandidaten en de lessen.

'André Dolsma komt vertellen over financiering, micro- en andere kredieten, de staat van het mkb en broodnodige adviezen en tips voor ondernemers wanneer het aankomt op de juiste tools en andere hulp'

Droomstart-finalist FinBuddy: hoe staat het met oprichter Jeffrey van Dam en zijn ambities?

Over Droomstart gesproken. Winnaar Jeffrey van Dam van FinBuddy is dinsdag ook in Hilversum aanwezig. Met FinBuddy betaalt de gebruiker zijn of haar vaste lasten direct na ontvangst van het inkomen. Door die vaste lasten een dag na ontvangst van het inkomen af te schrijven, is het direct duidelijk hoeveel er de rest van de maand nog te besteden is.

Hoe gaat het met de jonge Brabantse ondernemer, enkele weken na de finale van Droomstart? In een interview met het Eindhovens Dagblad vertelde Van Dam afgelopen maand dat er inmiddels gesprekken lopen met een grote woningcorporatie in Zuid-Nederland, gemeentes, zorgverzekeraars en telecomaanbieders. Wat zit er nog meer in het vat voor de startup? En hoe waren de reacties op de winst van het Helmondse bedrijf? Je hoort het 28 februari in De Ondernemer Live.

BikeFlip-eigenaars Casparis Beyer (links) en Paul Remie. Foto: Ruud Voest

Zo schrijf je perfecte teksten voor productpagina’s, social mediaberichten en offertes

Het boek De 7 magische woorden is door Nicol Tadema geschreven. Een boek voor iedereen die regelmatig overtuigende teksten schrijft of wil schrijven. Daarmee is het zeker ook geschikt voor ondernemers die bijvoorbeeld zelf productpagina’s, social mediaberichten en offertes schrijven. Tadema: ,,De aanschaf van een product of dienst gaat vaak samen met verandering. En mensen bieden van nature weerstand tegen verandering. Die weerstand kan je (deels) wegnemen door op tactische plekken de juiste woorden in tekst te verwerken en beïnvloedingsmethodes toe te passen.” In De Ondernemer Live alvast wat slimme tips en tricks van de auteur die de afgelopen twintig jaar schreef voor onder andere het Rijksmuseum, Goodhabitz en Deloitte.

Lees ook: De startup FinBuddy van Jeffrey van Dam wint dit jaar de ultieme Droomstart

De Ondernemer Onderweg, Webwinkel Vakdagen en Data Dinsdag

Alleen al in Nederland staan er miljoenen fietsen in schuurtjes en gemeentedepots. Zonde, vinden de oprichters van BikeFlip. Daarom kwamen ze met een simpel maar innovatief idee: een abonnement op een circulaire kinderfiets met omruil- en reparatieservice aan huis. Een leasefiets voor kinderen, maar dan duurzaam. Is je kind te groot geworden voor de fiets? Dan kan de fiets worden ingeruild voor een groter exemplaar. De oude fiets gaat dan naar een ander kind. Mede-eigenaar Paul Remie vertelt er alles over aan Roland Tameling in een nieuwe De Ondernemer Onderweg. Job van den Berg komt langs voor een verse Data Dinsdag. Op 29 en 30 maart staan tijdens de Webwinkel Vakdagen de ontwikkelingen op het gebied van het consumentenvertrouwen in e-commerce centraal. Waarom je het niet mag missen? Je hoort het dinsdag.

De Ondernemer Live luister je tussen 11.00 en 13.00 uur via New Business Radio, de homepage van De Ondernemer en onze YouTube-pagina.

Lees ook: Eric Klaassen (Crisp) over problemen bij startups: 'De focus lag alsmaar op groei, het is goed om naar winstgevendheid te kijken'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws