Nieuws Radio

Wouter (25) is de jongste bestuurder van een financiële instelling in Nederland. En onze co-host.

Waarom is sharefunding steeds vaker een serieuze optie om aan investeringen te komen? Hoe werkt het precies, en moet ik dat wel willen, 'mede-eigenaren' van mijn bedrijf? Pionier Wouter Hagoort (25) van sharefundingplatform Broccoli is co-host bij De Ondernemer Live en geeft de antwoorden.

Van onze redactie 26 juni 2023

Welt marktlink venture capitals startup unicorn prins constantijn tech groei investering

De Autoriteit Financiële Markten heeft eerder deze maand een crowdfundvergunning verleend aan sharefundingplatform Broccoli. Het groene investeringsplatform is daarmee een erkende financiële instelling, de eerste volgens de nieuwe Europese wetgeving, en het maakt mede-oprichter Wouter Hagoort (25) de jongste bestuurder van een financiële instelling in Nederland.

Wouter Hagoort - op de foto hieronder met mede-oprichter Derrick Neleman (links) - is met Broccoli een van de pioniers binnen sharefunding; hij is dinsdag 27 juni co-host bij De Ondernemer Live.

Het wordt de laatste van dit radioseizoen, met Remy Gieling en Jonathan van Noord als presentatoren. De Ondernemer Live is van 11.00 tot 13.00 uur te beluisteren via New Business Radio, en te zien op YouTube en de homepage van De Ondernemer

Lees ook: Broccoli is het allereerste Nederlandse investeringsplatform met de nieuwe Europese crowdfundvergunning

Spirited Union en sharefunding: op naar de 1 miljoen euro

Een van de bedrijven die via Broccoli aan sharefunding doet is Spirited Union, een botanical rummerk (sinds 2017). 'Ons innovatieve portfolio speelt in op het consumentengedrag waarin constant gezocht wordt naar nieuwe natuurlijke smaken. Sinds de start hebben wij onze volumes én omzet vervijfvoudigd en exporteren wij naar 22 landen. We werken samen met de grootste retailers in onder andere Nederland, Polen, Frankrijk, Nieuw-Zeeland en Canada. Daarnaast zijn we de Amerikaanse markt aan het aanboren om met ons unieke recept de wereld nog verder te veroveren'.

Oprichter Ruben Maduro vertelt er de Ondernemer Live meer over, ook over het uiteindelijke doel van zijn sharefunding: 1 miljoen euro. 'Rum kan net zo populair worden als gin', hoorden we hem al eens zeggen.

Ook Spirited Union: Rum-ondernemer schenkt alle winst van speciale rumfles aan slachtoffers Oekraïne

Smeerkees: Wout Spackler's strijd tegen huidkanker

Over sharefunding gesproken: Wout Spackler is zich met zijn startup Smeerkees nog aan het oriënteren of hij het zou moeten gaan doen. En natuurlijk is hij met de huidige zomerse temperaturen en zonne-uren een vanzelfsprekende studiogast in De Ondernemer Live. Wout vertelt onder meer over de groeiplannen met Smeerkees, de strijd tegen huidkanker en het recente initiatief daarbij van zonnebrandpalen, wat onlangs landelijk nieuws was. Smeertips? Op zeker,

Kan AI de kans op investeringen vergroten?

Of je naar een bank gaat, crowd- of sharefunding overweegt of wat en met wie dan ook: je bent op zoek naar investeerders om je onderneming te laten groeien. Kan AI hierbij een nuttig hulpmiddel zijn? Lang verhaal kort: recent onderzoek van Clarify Capital toont aan dat AI zeker een overtuigend middel hiervoor is.

Expert Job van den Berg (AI.nl) heeft er daarom voor deze uitzending een radiocolumn over gemaakt en gaat er over in gesprek met collega-expert Remy Gieling en co-host Wouter Hagoort; luister live mee, rond 12.40 uur.

Hoe Peter van Wees ultra-fijnstof uit de lucht haalt

We gaan het letterlijk zien, merken, ervaren in De Ondernemer Live: een van de ruimtes bij de New Business Radio wordt live gereinigd door Van Wees innovations (VWi). En met reinigen gaat het in dit geval om het reinigen van de lucht. VWi is de eerste ter wereld met een haalbaar resultaat van het filteren van 99,99999997 procent van de ultrafijne luchtdeeltjes (en 100 procent van de fijne deeltjes).

Hoe Peter van Wees dit heeft ontwikkeld, hoe het werkt en waarom we dit overal zouden moeten willen, vertelt hij ons uitgebreid, samen met zakenpartner Tim Coronel.

Duurzaam opschalen: de lessen van Kumasi Drinks

Dat je als ondernemer eigenlijk pas echt meedoet zodra je bijdraagt aan een betere wereld, is vandaag de dag kraakhelder. De één doet het door zoveel mogelijk te verduurzamen binnen het bedrijf terwijl de ander de complete bedrijfsvoering afstemt op sociaal duurzaam ondernemen. Dat laatste geldt voor Rogiér Power (medeoprichter Kumasi Drinks). Hij vertelt over de wijze waarop zijn bedrijf tot stand kwam, maar vooral hoe hij en zijn collega’s duurzaam opschaalden.

Vanuit zijn rol bij Rabobank ondersteunt Wilco Peters bedrijven als Kumasi in de subsidiemogelijkheden voor verduurzamingsprojecten. Rogier en Wilco zijn dinsdag te gast en vertellen onder meer over de innovatielening van Rabobank, waarvan Power gebruik heeft gemaakt.

De laatste De Ondernemer Live van dit seizoen

Dinsdag 27 juni is het de laatste De Ondernemer Live van dit radioseizoen, en sowieso de laatste met Remy Gieling als een van de presentatoren. Ook daarom in deze uitzending een korte terugblik op de afgelopen uitzendingen.

Als we in september weer verder gaan neemt Jonathan van Noord zijn rol over, en zal De Ondernemer Live - met een nieuwe redactionele formule - weer te beluisteren zijn op New Business Radio en te zien zijn op YouTube.

De Ondernemer Live-presentatoren Remy Gieling en Jonathan van Noord (rechts) in de New Business Radio-studio.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws