Nieuws Mobiliteit

Ook pechhulp steeds vaker elektrisch: ANWB breidt elektrische vloot uit

ANWB Wegenwacht rijdt steeds vaker elektrisch, dit jaar wordt de vloot met elektrische auto's voor in nood uitgebreid met 30 ID. Buzz Cargo-exemplaren.

Van onze redactie 7 februari 2023

Id buzz anwb volkswagen

Ook bij momenten van auto-pech is het steeds vaker mogelijk dat er een auto-met-stekker de ongefortuneerde autorijder uit de brand komt helpen. Sinds 2018 zet ANWB stappen om hun wagenpark stap voor stap elektrisch te maken. Dit jaar komen daar derstig nieuwe ID. Buzz-modellen van Volkswagen bij.

De ANWB heeft ook al 110 exemplaren van de ID.4 besteld. Vorig jaar zette de pechhulpdienst al vijftig ID.4’s op de weg, waarmee de ANWB dit jaar in totaal 110 ID.4’s heeft rondrijden.

Groene doelstellingen ANWB

Daarmee levert Volkswagen een belangrijke bijdrage aan de ANWB Wegenwacht om diens groene doelstellingen te behalen. De organisatie wil namelijk dat haar vloot in 2025 25 procent minder CO2 uitstoot vergeleken met 2019. Rond 2030 wil de Wegenwacht volledig emissievrij te zijn.

Bij een groeiend elektrisch wagenpark hoort ook een slimmere en uitgebreider laadnetwerk. Dit jaar plaatst de ANWB 150 nieuwe oplaadpunten, waarvan de helft als eerst wordt geplaatst in de pechhulpcentra in Amsterdam, Den Haag-Ypenburg en Utrecht.

MyChannels Video ID: 355579

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws