Aangeboden door Bosch Car Service

Branded Content Mobiliteit

Hoe een auto-expert, infra-professional en managementcoach samen zorgen voor groei

Terwijl zijn Volkswagen Caddy professioneel wordt nagekeken in de werkplaats van Bosch Car Service Willekes, staat ondernemer Erwin Verweij een verrassing te wachten: managementcoach Jan van Setten zit in de showroom klaar voor een adviesgesprek over klanten, collega's en concurrenten.

Roland Tameling 1 juni 2021

Voor een ondernemer is er maar weinig vervelender dan een bedrijfswagen die stil staat, terwijl een belangrijke klus af moet. Erwin Verweij van EVL Infrawerken uit Ophemert kan daar als geen ander over meepraten. ,,Wij zijn verantwoordelijk voor het neerzetten en aanpassen van allerlei soorten bewegwijzering, dus mijn mannen moeten op gezette tijden aan de slag kunnen op verschillende locaties. Een tijdje terug stonden ze om half vier ’s middags met een lekke band, terwijl ze om vier uur moesten gaan rijden. Toen heb ik mijn autobedrijf hier in het dorp gebeld, Bosch Car Service Willekes, met de vraag hoe snel zij een band konden verwisselen. ‘Heel snel’, zeiden ze. En ja hoor, om vier uur waren we op weg met een gerepareerde bus. Fijn dat je daarvan op aan kan.”

Die service, het meedenken, dat snelle schakelen: het zijn slechts enkele redenen waarom Erwin zijn wagenpark (bestaand uit onder meer de Volkswagen Caddy, een Nissan Cabstar kraanwagen en een Mercedes-Benz Sprinter) toevertrouwt aan ‘zijn’ Bosch Car Service. Dat hij er kind aan huis is, zie je al meteen aan de manier waarop hij routineus langs de goed gevulde snoeppot op de balie loopt. ,,Als die er niet zou staan, zou ik meteen ergens anders heen gaan”, grapt hij.

De zelfstandige Infra-professional heeft een goede vertrouwensband met de eigenaar van deze Bosch Car Service-vestiging, Johan van de Voort. Johan nam het bedrijf een krap jaar geleden over van grondlegger Willekes en runt ook een tweede vestiging in het nabijgelegen Tiel. Het bedrijf is al jaren een begrip in de regio en maakt onderdeel uit van het uitgebreide netwerk van Bosch Car Service, dat met ruim 425 vestigingen door heel Nederland vrijwel altijd in de buurt te vinden is. Dankzij de modernste diagnoseapparatuur en uitgekiende onderdelenvoorziening kunnen goed opgeleide medewerkers aan personen- en bedrijfswagens van alle automerken werken, terwijl de ondernemende ‘we gaan je helpen-mentaliteit’ ervoor zorgt dat je bedrijf zo goed mogelijk op weg gehouden wordt. Letterlijk.

Lees ook: Hoe maak je fans van klanten? ‘Doe één keer per dag iets wat ze niet verwachten’

Verwachtingen overtreffen

Hoewel beide succesvolle ondernemers klanttevredenheid hoog in het vaandel hebben staan, doet het ze zichtbaar goed om hun eigen manier van werken even tegen het licht te houden. Met dat doel is er voor Johan en Erwin een adviesgesprek georganiseerd met managementcoach, auteur en spreker Jan van Setten. Terwijl de Volkswagen Caddy van Erwin bij technicus Koen op de brug staat, krijgt zijn ondernemerschap zogezegd ook een onderhoudsbeurt van weer een andere expert.

Een interessant gesprek volgt. Op zijn kenmerkende energieke wijze doet Van Setten uit de doeken hoe klanttevredenheid naar een nog hoger niveau te tillen is, wordt besproken wat er bij komt kijken om je team de juiste richting op te krijgen en verklapt ‘entertrainer’ Jan hoe je - keurig - je concurrenten het nakijken geeft.

Als ondernemer moet je blindelings op je bedrijfsauto of wagenpark kunnen vertrouwen. Bij Bosch Car Service begrijpen we dit als geen ander. Daarom zijn onze werkplaatsen ook ingericht voor het onderhoud aan lichte bedrijfsauto's en het snel en vakkundig repareren van een storing of defect. Desgewenst met haal-en-brengservice en - zo mogelijk - passend vervangend vervoer. Zo blijven jij en je collega's lekker aan het werk terwijl wij de (bedriijfs)auto weer in topconditie brengen. Ga via deze link naar de website van Bosch Car Service voor meer informatie.