Aangeboden door Babboe Pro

Branded Content Mobiliteit

Duurzaam door het drukke stadsverkeer laveren met de vrachtfiets van Babboe Pro

Bakfietsenfabrikant Babboe richt zich tegenwoordig niet alleen op gezinnen, maar ook de zakelijke markt. Met de elektrische vrachtfietsen van Babboe Pro kunnen ondernemers emissievrij en op een heel snelle en efficiënte manier in het drukke stadsverkeer spullen vervoeren en vracht afleveren.

Peter Westhof 22 november 2022

Duurzaam door het drukke stadsverkeer laveren met de vrachtfiets van Babboe Pro Groot

Babboe Pro bakfietsen zijn het ideale transportmiddel voor snel en duurzaam vervoer van goederen door de stad. Met je eigen logo op de transportbak is de bakfiets ideaal als reclame voor je bedrijf. Foto: Babboe Pro

Het Amersfoortse bedrijf Babboe is vooral bekend van de bakfietsen voor gezinnen, waarmee bijvoorbeeld kinderen naar school worden gebracht en gehaald. De zakelijke tak Babboe Pro richt zich daarentegen speciaal op ondernemers en doet dat met elektrische vrachtfietsen. ,,Die onderscheiden zich van andere bakfietsen, doordat ze gemaakt zijn om spullen i.p.v. kinderen te vervoeren en je de bakken makkelijk kunt afsluiten”, vertelt Jeroen Beumer, Business Owner Babboe Pro. ,,Ze moeten bovendien aan veel zwaardere eisen voldoen, omdat het gebruik heel anders is. Veel intensiever en vaak ook met meer gewicht.”

Babboe Pro is in 2016 samen met PostNL gaan onderzoeken hoe vrachtfietsen kunnen worden ingezet voor het zakelijke gebruik. ,,PostNL is naar ons toegekomen, omdat zij wilden gaan verduurzamen. We zijn toen gezamenlijk met de ontwikkeling van elektrische vrachtfietsen gestart. De bak die op ons grote model Trike XL is gekomen, is het resultaat van dit onderzoek. Die is ontworpen om zoveel mogelijk aan de wensen en eisen van PostNL te voldoen. PostNL gebruikt onze bakfietsen nog steeds om brieven en pakketten te bezorgen en brievenbussen te legen.”

''Als je kiest voor de elektrische vrachtfiets, dan ben als ondernemer kostenbestendig bezig en je levert een mooie bijdrage aan het verduurzamen van de stedelijke omgeving''

Jeroen Beumer, Business Owner Babboe Pro

Grote uitdagingen

Volgens Beumer wordt het gemotoriseerd vervoer in steden steeds meer aan banden gelegd en is een elektrische vrachtfiets daarom een uitkomst. ,,Steden hebben op het gebied van duurzaamheid grote uitdagingen. De luchtkwaliteit is slecht. Ze moeten wat doen aan de CO2-reductie om de opwarming van de aarde met anderhalve graad te voorkomen. Daarnaast zijn er problemen met de doorstroming van het verkeer in de binnensteden. Steden geven steeds minder ruimte aan auto’s en ander gemotoriseerd vervoer. De steden willen dit vervuilende verkeer ontmoedigen en schrappen daarom steeds meer parkeerplaatsen. Busjes krijgen het daardoor steeds moeilijker in de binnensteden.”

Een alternatief voor het vervoer met busjes in het drukke stadsverkeer is de elektrische vrachtfiets. Die is gemiddeld genomen zelfs sneller dan busjes. Beumer: ,,Je kunt klanten precies aangeven hoe laat je aankomt. Je hebt ook geen verlies van tijd door het zoeken naar een parkeerplekje en er zijn geen parkeerkosten. Als je moeilijk personeel kunt vinden, heb je ook als voordeel dat er hierbij geen rijbewijs nodig is. Je hebt dus een grote waslijst aan voordelen. Als je kiest voor de elektrische vrachtfiets, dan ben als ondernemer kostenbestendig bezig en je levert een mooie bijdrage aan het verduurzamen van de stedelijke omgeving. Je zult zien, de stad ontvangt je met een lach.”

Babboe Pro bakfietsen zijn het ideale transportmiddel voor snel en duurzaam vervoer van goederen door de stad. Met je eigen logo op de transportbak is de bakfiets ideaal als reclame voor je bedrijf. Foto: Babboe Pro

Fiets als communicatiemiddel

Volgens Beumer is de elektrische bakfiets voor een heel breed scala aan bedrijven interessant. In een bakfiets kunnen ondernemers veel spullen meenemen, maar ook ondernemers met wat kleinere vrachten kunnen de vrachtfiets gebruiken. ,,We hebben fietsen met een volume van 350 liter, maar ook met 900 liter. Een extra voordeel is dat je de vrachtfiets als communicatiemiddel voor je bedrijf kunt gebruiken. Je kunt er reclame op kwijt. We leveren de fietsen aan loodgieters, schilders en fitnessinstructeurs. Maar ook aan de FIXbrigade in Amsterdam. Zij voeren kleine bespaarmaatregelen uit bij bewoners die in energiearmoede leven. En bierbrouwer Lowlander die onze Pro Bike gebruikt voor levering aan zijn klanten. Allemaal mooie en vooruitstrevende ondernemingen waar onze vrachtfietsen van waarde zijn.”

Maar hoe staat het met heel grote en zware spullen, die ondernemers moeten vervoeren? ,,Daarvoor is een elektrische vrachtfiets inderdaad niet geschikt. Maar als je bijvoorbeeld kijkt naar de bouw, dan worden daar nog heel veel ritjes met busjes gemaakt om kleinere spullen te vervoeren. Juist voor dat soort zaken is een elektrische vrachtfiets ideaal. Er zijn bedrijven die nog één bus hebben om die goederen te vervoeren, die niet meekunnen met de fiets. Bedrijven moeten de inrichting van hun werk aanpassen. Maar als je hiermee begint, doe je niet alleen iets voor de omgeving, maar is het ook financieel aantrekkelijk. Je kunt bovendien in aanmerking komen voor fiscale regelingen als de KIA, MIA en Vamil. Hiermee worden bedrijven gestimuleerd om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.”

Babboe Pro bakfietsen zijn het ideale transportmiddel voor snel en duurzaam vervoer van goederen door de stad. Met je eigen logo op de transportbak is de bakfiets ideaal als reclame voor je bedrijf. Foto: Babboe Pro

Drie basismodellen

Babboe Pro heeft bij de elektrische vrachtfietsen drie basismodellen: Pro Bike, Pro Trike en Pro Trike XL. ,,De Trike past het best bij mensen die met wat lichtere spullen op pad moeten en stabiliteit belangrijk vinden. Deze fiets kan ook als reclameobject gebruikt worden. Met de Pro Bike ben je wendbaarder en kun je snelheid maken door de stad. Voor de wat grotere zaken is de Trike XL met zijn 900 liter inhoud geschikt. Hierin kun je 100 kilo aan spullen kwijt”, aldus Beumer.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen bij Babboe Pro in Amersfoort of in de eigen werkomgeving de vrachtfietsen middels proefrijden voor een korte of langere periode testen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.