Aangeboden door Maxus

Branded Content Mobiliteit

Deze elektrische bestelbus hoort thuis op je shortlist: ‘meer value for money ga je niet snel vinden’

Waarom zou je een bestelwagen kiezen van bekende automerken, terwijl er een nieuwkomer is die je waarschijnlijk een veel betere deal biedt? Een gewetensvraag, waar de nieuwe Nederlandse distributeur een duidelijk antwoord op heeft: ‘Naast een scherpe prijs, biedt een Maxus nog veel meer.’

Van onze redactie 21 juli 2023

Edeliver maxus elektrische bedrijfs bus

Afbeelding ter illustratie.

Praktisch, altijd elektrisch en solide vormgegeven: op het eerste gezicht zien de modellen van Maxus er niet heel anders uit dan veel andere moderne bestelwagens. De relatief jonge fabrikant uit Shanghai biedt op dit moment twee verschillende bestelbussen aan; de compacte eDeliver3 en de ruim bemeten eDeliver9. Een derde model in het middelgrote segment is nog voor het einde van het jaar leverbaar in Nederland.

Benieuwd of een eDeliver3 of eDeliver9 ook bij jou en jouw bedrijf past? Hier vind je meer informatie.

Het is dat het logo op hun neuzen waarschijnlijk je nog niet heel bekend voorkomt maar afgaand op hun stoere, representatieve voorkomen misstaan deze modern ogende machines niet in menig hedendaags wagenpark. Niemand die daar raar van opkijkt. Maar afgezien daarvan: waarom zou je kiezen voor een model van een nieuwkomer op de bedrijfswagenmarkt, terwijl er al zo veel verschillende bestaande aanbieders zijn?

Kwaliteit van deze tijd

Ralf van Meer stortte zich de afgelopen tijd op het vinden van antwoorden op die vraag. Namens de vooraanstaande landelijke dealergroep Van Mossel, die sinds kort het distributeurschap van Maxus in Nederland voor zijn rekening neemt, wist hij het nieuwe bestelwagenmerk op een onderscheidende manier in de markt te zetten.

De strategie en de toegevoegde waarde van Maxus Motors Nederland zijn even helder als relevant, legt Van Meer uit: ,,Wij zijn in de eerste plaats een bedrijfswagenmerk dat enkel en alleen elektrische voertuigen ofwel EV’s voert. Die focus past bij de wensen van steeds meer ondernemers in deze tijd, of zij nou in de emissieloze stadsdistributie zitten of hun wagenpark voor langere ritten in willen zetten.”

Veel waarde, aantrekkelijke prijs

Daarnaast omschrijft Van Meer Maxus als een serieus alternatief voor andere merken dankzij de opvallend goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. “Je krijgt veel meer waar voor je geld. Dat is niet alleen mijn mening, maar het resultaat van diverse onafhankelijke ‘value analyses’ die wij hebben uitgevoerd. Zet je de modellen van Maxus naast vergelijkbare bedrijfsauto’s van de concurrentie, dan zie je dat we qua prijs heel concurrerend zijn.

Desondanks, zo vult Van Meer aan, biedt Maxus zeer rijk uitgeruste, goed gebouwde en uitstekend inzetbare auto’s aan. ,,Dat zien we terug in het type klanten. Initieel hadden we het idee dat onze doelgroep veel in de last mile delivery zou zitten, maar de specificaties van de modellen zijn zo goed dat we verrassend veel klanten hun auto veel breder zien inzetten. Denk daarbij aan logistieke dienstverleners die bussen met veel laadvolume nodig hebben, maar we zien ook aanvragen van bouwbedrijven en hebben auto’s rijden bij een grote verhuisspecialist.”

De specificaties van de eDeliver3 en eDeliver9 én of deze bij jou past vind je hier.

Die gebruikers kunnen rekenen op een elektrisch voertuig dat, om met de woorden van Ralf van Meer te spreken, veel meer kan dan ‘een rondje om de kerk’. ,,Zowel de eDeliver3 als de eDeliver9, die trouwens beiden zonder levertijd, uit voorraad beschikbaar zijn, bieden een realistisch rijbereik van zo’n 300 à 350 kilometer. Zeker tachtig procent van de Nederlandse ondernemers heeft daar meer dan genoeg aan, zeker als je op de plaats van bestemming ook een laadpunt hebt of gebruik maakt van ‘fast charging’ ofwel snelladen langs de snelweg. Ook wat trekgewicht, laadvermogen en laadvolume betreft behoort een Maxus tot het beste in de markt.”

Service en ondersteuning gegarandeerd

De goede inzetbaarheid van een bestelauto is belangrijk voor veel bedrijven, maar wat als er iets mis gaat? ,,Dan is het fijn om te weten dat er standaard een ruime garantie op een Maxus zit”, vervolgt Van Meer. Bij elk model geldt bijvoorbeeld acht jaar of 160.000 kilometer garantie op het accupakket. ,,Daarnaast is een solide ondersteuning vanuit je dealer minstens zo noodzakelijk. Het is voor zakelijke gebruikers essentieel dat zij kunnen terugvallen op een goed, professioneel netwerk dat dicht in de buurt zit.”

"Vanwege het enorme netwerk aan vestigingen heeft Maxus nu al een landelijk dekkend service netwerk"

Op dat vlak biedt het dealernetwerk een enorm voordeel voor Maxus-rijders: ,,Vanwege het enorme netwerk aan vestigingen heeft Maxus nu al een landelijk dekkend service netwerk.” Maxus Motors Nederland is naast de Van Mossel Maxus vestigingen een samenwerking aangegaan met Nijwa, Autohuis De Poort, Bluekens en Truckland. Van Meer: ,,Dat zijn stuk voor stuk ijzersterke namen uit de bedrijfswagenwereld die zich allemaal hebben gespecialiseerd in de specifieke wensen van bedrijven die elektrische bestelwagens hebben rijden. Die gecombineerde expertise geeft ons een hele solide basis en onze klanten ondersteuning op topniveau, ook waar het aankomt op lease- of laadoplossingen.”

Benieuwd of een eDeliver3 of eDeliver9 ook bij jou en jouw bedrijf past? Hier vind je meer informatie.

tracking pixel

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws