Aangeboden door Gaiyo

Branded Content Mobiliteit

Laat zien dat je de leukste werkgever bent: Gaiyo Business biedt mobiliteit met gemak, flexibiliteit en privacy

Mobiliteit gaat (en móet) veranderen. Klimaatuitdagingen, drukte op de wegen en een wereldbevolking waarvan straks 70% in steden woont tonen aan dat we behoorlijk uit de bocht vliegen. Er is geen ruimte om bij iedereen een auto voor de deur te zetten en allemaal tegelijk dwars door de stad te rijden. Gaiyo maakt (micro)mobiliteit makkelijk en biedt daarmee een aantrekkelijk alternatief. Dankzij plannen, boeken en betalen in één app zijn het vooral medewerkers die hun eigen werkgevers overtuigen om dit zakelijk te gaan gebruiken.

Patrick Wessels 19 augustus 2022

Gaiyo Business foto2 2

Deelauto’s, deelscooters, deelfietsen, OV en parkeren. Plan, boek en betaal al je vervoer met Gaiyo.

Gaiyo is Japans voor ‘overzicht’

Gaiyo is een app die het openbaar vervoer (o.a. NS, GVB, RET), 4.500 elektrische fietsen van 6 aanbieders, 8.000 e-scooters van 3 aanbieders en 3.000 (in toenemende mate elektrisch) auto’s van 3 aanbieders combineert. Bovendien is het de goedkoopste parkeerapp voor op straat en in Parkbee-garages.

Die naam is niet toevallig gekozen, vertelt oprichter Lucien Groenhuijzen: ,,Gaiyo is Japans voor ‘overzicht’.” En dat is precies wat de app biedt. ,,We willen niet wijzen met het vingertje dat de auto vaker moet blijven staan. Wij geloven dat het juist andersom werkt, door aan te tonen hoe het ook anders kan. Minstens net zo snel, vaak goedkoper en bovendien veel bewuster en duurzamer.”

,,We willen onze impact op mobiliteit uiteraard zo groot mogelijk maken, daarom kijken we hoe we onze dienst door Europa uit kunnen breiden. In sommige buitenlandse steden kan je al deelmobiliteit boeken via Gaiyo. Daarnaast willen we dat iedereen Gaiyo kan gebruiken.”

Groenhuijzen is de geestelijk vader van de toevoeging van verkeersinformatie bij TomTom, jaren geleden. Met Gaiyo ontwikkelt hij de snelst groeiende reis-app in Nederland, inmiddels goed voor meer dan 100.000 downloads en 30.000 actieve gebruikers per maand. ,,Onze app groeit maandelijks met 20 tot 30% in gebruikers en in de afname van diensten. We krijgen ook steeds meer vragen over een zakelijke oplossing. Daarom rollen we nu Gaiyo Business uit. Dezelfde app en toegang tot mobiliteit, met een maandelijkse facturatie voor de werkgever.”

''De app laat in één oogopslag zien welke (elektrische) fietsen, scooters en auto’s er beschikbaar zijn''

Lucien Groenhuijzen, oprichter Gaiyo

‘Meer bieden dan een goed salaris’

,,We merken dat veel werkgevers door de krappe arbeidsmarkt moeite hebben om zich te onderscheiden en medewerkers aan zich te binden,” vertelt Groenhuijzen. ,,Gaiyo helpt werkgevers iets extra’s te bieden, door medewerkers zo makkelijk en flexibel mogelijk van de ene naar de andere (werk)plek te laten reizen.”

De app laat in één oogopslag zien welke (elektrische) fietsen, scooters en auto’s er beschikbaar zijn, bijvoorbeeld in combinatie met het openbaar vervoer voor grotere afstanden. ,,Op verzoek van werkgevers houden we ook een CO2-rapportage bij, waarin we periodiek precies laten zien hoeveel uitstoot specifieke medewerkers of een hele organisatie bespaart. Bovendien biedt dat de kans om te sturen op gedragsverandering bij medewerkers, door ze te laten zien hoe ze duurzamer kunnen reizen zonder kostbare tijd te verliezen of in te leveren op gemak en flexibiliteit.”

''We gebruiken geen jaarcontracten, bij ons zitten ondernemers nergens aan vast''

Lucien Groenhuijzen, oprichter Gaiyo

Maximale flexibiliteit met de meeste privacy

Ondertussen sorteert Gaiyo voor op dat wat werkgevers en werknemers in toenemende mate wensen. ,,We combineren openbaar vervoer, deelmobiliteit en parkeren. Dat doen we zoveel mogelijk via ons eigen platform, zodat gebruikers geen accounts meer nodig hebben bij allerlei verschillende diensten. Dat voorkomt dat data van gebruikers overal en nergens terechtkomt en het maakt de facturatie overzichtelijk. Bij ons is alle data veilig en op één plek, dus volledig onder controle. We nemen die informatiebeveiliging heel serieus op en zijn daarom trots op onze ISO27001-certificering.”

Hij legt daarnaast uit hoe de app alleen dat wat de werkgever echt moet weten deelt, om de rest privé te houden. ,,In de app zit een simpele switch, om te wisselen tussen zakelijke en privé-mobiliteit. Alleen als een medewerker zakelijk reist delen we dat met de werkgever. De rest blijft privé. Dat scheelt enorm veel gedeelde gegevens, vooral als je bedenkt dat leaserijders door het thuiswerken en de veranderende werk/privé-balans zo’n 90% van hun ritten privé maken.”

We lijken volgens Groenhuijzen in een tijd te zitten waarin werkgevers en werknemers zoekende zijn naar hoe de mobiliteit van de toekomst eruit moet zien. Sommigen verwachten de terugkeer naar de leaseauto, terwijl vooral grotere organisaties graag vooruit willen naar een duurzamer alternatief. ,,We gebruiken geen jaarcontracten, bij ons zitten ondernemers nergens aan vast. Onze app is juist flexibel in te zetten. Het is zelfs mogelijk om in te stellen wie er wat kan gebruiken aan mobiliteit, gekoppeld aan een specifiek budget om makkelijker, flexibeler en met meer privacy te reizen.”

''Het is mooi om te zien dat er gebruikt gemaakt wordt van ons product, wat is ontstaan uit onze visie over mobiliteit''

Lucien Groenhuijzen, oprichter Gaiyo

Trots: de favoriet van medewerkers

,,Inmiddels zijn we al 3 jaar bezig met de ontwikkeling van Gaiyo. Het is mooi om te zien dat er gebruikt gemaakt wordt van ons product, wat is ontstaan uit onze visie over mobiliteit. Het was een moeilijke start met een lancering tussen alle lockdowns vanwege corona. Daarom ben ik juist zo trots op het team, dat de resultaten neerzet en we nu samen de groei laten zien.’’

,,We vinden het heel belangrijk dat gebruikers zoveel mogelijk gemak ervaren. Alleen op die manier ontstaat er een concurrerend alternatief voor de auto, ook op het gebied van prijs en reistijd,” licht Groenhuijzen toe. Hij vertelt vervolgens trots over een pilot voor een consultancybureau in Eindhoven. Het bedrijf met 300 medewerkers introduceerde Gaiyo en vier andere apps voor flexibele mobiliteit. ,,De medewerkers kozen bijna unaniem voor onze app. Tijdens de eerste maand van de pilot reisden 20 actieve testgebruikers maar liefst 200 keer met een alternatief voor de auto. Dat is voor ons het belangrijkste bewijs dat medewerkers best anders willen reizen, als je ze maar laat zien hoe makkelijk dat kan.”

Als het gesprek afrondend afslaat richting de eigen medewerkers van Gaiyo moet Groenhuijzen glimlachen. ,,Het staat hier voor de deur steeds voller met deel-e-bikes. Practice what you preach dus, en medewerkers die daar erg tevreden mee zijn.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Gaiyo.