Nieuws Mobiliteit

Deelfiets Nederland gaat omgevingsdata meten met sensoren in fiets

Deelfiets Nederland gaat als eerste deelfietsaanbieder omgevingsdata genereren met geïntegreerde meetsensoren in zijn elektrische fietsen. Met deze sensoren wordt de luchtkwaliteit en de kwaliteit van het wegdek van de desbetreffende omgeving gemeten en inzichtelijk gemaakt.

Van onze redactie 17 juli 2020

Deelfiets verzamelt data

Deelfiets Nederland wil een duurzaam mobiliteitsalternatief zijn, maar gaat zijn activiteiten nu dus verder uitbreiden. De organisatie verzamelt de omgevingsdata en deelt die met de steden waar ze actief zijn.

Nieuwe functie voor elektrische deelfietsen

,,Ons concept bestaat uit een moderne gebruikersapp, een ruimtebesparend fietsophangsysteem inclusief lock and load-systeem en een abri waar de fietsen in geplaatst kunnen worden. Een gebruiksvriendelijk en effectief concept, dat aantrekkelijk is voor het straatbeeld en overlast van zogeheten zwerffietsen voorkomt. Dat zijn onze basispijlers geweest. Met de nieuwste innovatie, de geïntegreerde sensoren in de elektrische fietsen, brengen we het deelfietsconcept in Nederland naar het volgende niveau.”, aldus Oumar Sylla, oprichter en eigenaar van Deelfiets Nederland.

Lees ook: Verdubbeling cijfers Swapfiets mede dankzij internationale expansie

Samenwerking Deelfiets Nederland met SODAQ en Civity

Het bedrijf zit in een stroomversnelling. In de twee jaar dat Deelfiets Nederland (voorheen Zwolse Deelfiets) actief is in de markt, is het zich constant blijven ontwikkelen. Het concept is klaar om, nadat het zich lokaal heeft bewezen, nu ook landelijk over Nederland uit te rollen. Deelfiets Nederland gaat voor zijn nieuwste innovatie een samenwerking aan met twee andere bedrijven. SODAQ is leverancier van de sensoren en Civity heeft de expertise en know-how om de rauwe data te vertalen naar leesbare en gebruiksvriendelijke dashboards.

In nog geen paar maanden tijd is de bestaande sensor van SODAQ doorontwikkeld tot een maatwerk-prototype, dat onlangs in de elektrische fietsen van Deelfiets Nederland is geïntegreerd.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.