Nieuws Mobiliteit

Elektrische Mercedes-Benz eSprinter bij de dealers

Mercedes-Benz heeft prijskaartjes gehangen aan de eSprinter, de volledig elektrische variant van de Sprinter. Eind dit jaar staat de elektrische bedrijfswagen bij de dealers, meldt AutoWeek.

Van onze redactie 2 juli 2020

Mercedes benz e sprinter bedrijfswagen

Eind vorig jaar stelde Mercedes-Benz de volledig elektrische versie van de Sprinter aan de wereld voor: de eSprinter. Deze bestelbus wordt in alle gevallen aangedreven door een 116 pk en 300 Nm sterke elektromotor. De vanafprijs van de eSprinter is vastgesteld op €53.990, exclusief btw uiteraard. Het betreft de gesloten bestelversie met een verhoogd dak. Eind dit jaar moeten de eerste exemplaren worden geleverd, schrijft AutoWeek.

Lees ook: Nog dit jaar enorm aanbod nieuwe modellen elektrische bestelwagens

De eSprinter heeft een accupakket met een nettocapaciteit van 35 kWh, goed voor een actieradius van 120 kilometer. Het laadvermogen van deze eSprinter bedraagt 1.045 kilo.

Kom je liever iets verder? Opteer dan voor het optionele pakket met een capaciteit van 47 kWh waar je tot 168 kilometer elektrisch mee kunt afleggen. Wel moet je in dat geval genoegen nemen met een laadvermogen van 891 kilo. De meerprijs voor dit pakket bedraag €7.373 (excl. btw). Het laadvolume bedraagt bij beide eSprinters 11 kubieke meter. De topsnelheid is instelbaar. Naar wens houdt het versnellen op bij 80 km/h, bij 100 km/h of bij 120 km/h.