Nieuws Mobiliteit

Fietsuniek start door en zet vol in op online service: 'Daar liggen de meeste kansen'

Fietsuniek.nl maakt een doorstart. De fietswebshop ging in 2019 failliet. De nieuwe eigenaar Peter-Paul Kester wil met een verbeterd online platform de fietsmarkt opnieuw veroveren.

Van onze redactie 30 september 2021

Fietsuniek Peter Paul Kester doorstart fietsen markt

De nieuwe eigenaar van Fietsuniek, Peter-Paul Kester, zet in op een betere service. Foto: Fietsuniek

,,De online fietsenmarkt is booming, maar veel aanbieders schieten tekort als het om service gaat. Daar willen wij het verschil gaan maken”, aldus Kester, die het afgelopen jaar gebruikte om een professioneel team samen te stellen. Hij nam na het faillissement in 2020 alleen de webshop over. De winkel en alle andere onderdelen van het bedrijf niet. ,,Wat mij betreft liggen online de meeste kansen.”

Lees ook: Hoe de e-bikes van Stella Fietsen ook het buitenland veroveren

De lokale fietsenmaker komt bij klant thuis

Met een achtergrond in de uitzendbranche heeft Peter-Paul Kester een andere aanpak in de wereld van de fietswebshops. Met zijn benadering van service wil hij het verschil maken. De parallel met de uitzendbranche wordt bij Fietsuniek.nl verder doorgetrokken in het menselijke aspect. ,,Bij P&M Jobs (zijn uitzendbedrijf, red.) zorg ik dat goede mensen aan de slag kunnen bij bloemengroothandels. Hierbij draait het uiteindelijk om het blij maken van mensen met een bosje bloemen. Dat is ook precies het doel bij Fietsuniek; door de menselijke benadering hopen we internetaankopen persoonlijk te maken en zo een stukje geluk bij de klant thuis af te leveren.”

Klanten van Fietsuniek.nl krijgen in samenwerking met FietsNED een eigen, lokale fietsenmaker die voor alle klusjes beschikbaar is. Van levering, onderhoud, reparatie tot pechhulp.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws