Nieuws Mobiliteit

Elektrisch rijden voor ondernemers toegankelijker dankzij nieuwe laadpaal

Autopasaanbieder MKB Brandstof voegt een nieuwe laadpaal toe aan haar assortiment. Dit instapmodel bevat enkel de noodzakelijke onderdelen en is daardoor lager geprijsd dan de meer geavanceerde variant. Hiermee maakt het Rotterdamse bedrijf de overstap naar elektrisch rijden toegankelijker voor de gemiddelde ondernemende Nederlander.

Van onze redactie 9 september 2022

Mercedesbenz evito stekker elektrisch rijden

Volgens Martijn van Paassen van MKB Brandstof zet het bedrijf zich al langer in om elektrisch rijden toegankelijk te maken voor elke ondernemer. ,,Voor ondernemers die niet groot kunnen investeren, bieden we al enige tijd een all inclusive laadpaalabonnement met oneindige garantie".

Laadpaal voor ondernemers

,,Onze missie is elektrisch rijden nóg toegankelijker te maken. Daarom lanceren we een laadpaal die zowel goedkoper is in de maandelijkse kosten als in de aanschaf. De abonnementsprijs daalt van 39 naar 35 euro per maand. En de eenmalige investering zakt van 1995 naar 1695 euro. Dit bedrag is inclusief installatie en garantie. Het instapmodel verlaagt de drempel om over te stappen van brandstof naar elektrisch. Precies wat we willen.”

Lees ook: Léan Verstoep (Kia): 'Nederland is living lab als het gaat om elektrisch rijden'

MKB Brandstof levert premium laadpalen van het Nederlandse merk Alfen. De nieuwe laadpaal – de enkele laadpaal basis – heeft alleen de noodzakelijke onderdelen. Zo heeft de laadpaal geen display maar een LED statusindicator, en laadt deze tot maximaal 11 kW. Voor de meeste auto’s is dit voldoende. Ook maakt de laadpaal online verbinding via een netwerkkabel in plaats van een simkaart.

Ondernemers kunnen nog steeds de laadpaal aan de muur bevestigen of op een montagepaal, en in een kleur naar keuze.

Lees ook: Europees plan: vanaf 2027 elektrificatie bedrijfswagens

,,Deze lancering bewijst opnieuw dat wij als autopasaanbieder onze focus verplaatsen van tanken naar laden. Met het uiteindelijke doel: een schonere wereld dankzij meer ondernemers die elektrisch rijden", aldus Martijn van Paassen van MKB Brandstof.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws