Nieuws Mobiliteit

Omzet meer dan 10 miljard: recordwinst Pon

De omzet van PON groeide in 2022 met een kwart naar tien miljard euro. CEO Janus Smalbraak geeft geen prognose over de verwachte winst en omzet in 2023, maar hij kent 'weinig grote zorgen'.

Van onze redactie 7 april 2023

PON volkswagen bus

Foto: ANP.

Pon Holdings heeft in 2022 een record nettowinst gerealiseerd van 547 miljoen euro, weet Automotive Management te melden. Dat is ongeveer twee derde meer dan in 2021. De ebitda verdubbelde naar 1,045 miljard euro en de omzet groeide met een kwart naar tien miljard euro. Dat meldt het concern. De automotive-divisie zag de omzet met twintig procent toenemen tot 6 miljard euro.

Na automotive is het de fietsdivisie die de meeste omzet realiseerde. Pon.Bike kende vorig jaar een onstuimige groei, met een omzet die uitkwam op 2,4 miljard euro. Diverse acquisities lagen daaraan ten grondslag, vooral die van Dorel Sports.

Lees ook: Waarom de VW's van Pim en Gregor niet 'zomaar bedrijfswagens' zijn

,,Terwijl wij geconfronteerd werden met die uitdagingen wisten we toch een voor Pon bijzonder goed jaar te realiseren, ook financieel. Onze kracht zit met name in de uitstekende relaties met onze partners, leveranciers en klanten, wat een compliment is voor al onze medewerkers, over de hele wereld”, stelt ceo Janus Smalbraak.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws