Nieuws Niet te kisten

Hair & make-up artist raakt tijdelijk overbodig en denkt na over plan B

En toen waren daar opeens de coronamaatregelen die ondernemend Nederland volledig op z'n kop zetten. Het betekende voor veel ondernemers nieuwe, dus andere en soms ook noodzakelijke keuzes. In de dagelijkse serie 'Niet te kisten' zetten we die ondernemers in de spotlights. Vandaag: hair en make-up artist Marloes Versluis-Prosman.

Robbert Daalder 5 september 2020

Niet te kisten is een nieuwe dagelijkse fotoserie op De Ondernemer. De afgelopen weken zijn door Nadja Willems de meest uiteenlopende ondernemers gefotografeerd. Die laten telkens op een originele manier zien wie zij zijn en waar zij voor staan. De foto's zeggen alles over hun ondernemersmentaliteit. Coronacrisis of niet, zij laten zich niet kisten.

,,Als kind van drie jaar oud zat ik al aan kapsels te frutsen en was ik al met lippenstift bezig. Nee, wat dat betreft is het geen verrassing dat een uit de hand gelopen hobby ervoor heeft gezorgd dat ik hair & make-up artist ben geworden.” Marloes Versluis-Prosman steekt niet onder stoelen of banken hoe gelukkig ze is met haar werk. Het is daarom extra zuur dat de coronamaatregelen een dikke streep door haar werkzaamheden hebben gezet.

Opeens nergens meer nodig

,,Mijn agenda voor het hoogseizoen van dit jaar was mooi gevuld. Bruiden zijn mijn corebusiness en veel stellen vonden het bijzonder om in 2020 te trouwen. Helaas kwam daar weinig van terecht waardoor ik opeens nergens meer nodig was. Mijn inkomsten daalden naar 0. Dat was heel dubbel. Aan de ene kant mis je omzet, maar aan de andere kant staan veiligheid en gezondheid in dit contactberoep altijd voorop. Vooral in deze corona tijd”, aldus Versluis-Prosman, die als styliste ook voor fotografen werkt.

Lees ook: Van het podium naar de voordeur: Lofzangers brengt liefde, lol en licht

De Houtense ondernemer achter Sense for Style zegt aan het begin van de crisis doodsbang te zijn geweest omdat het werk van haar man ook compleet stil kwam te liggen. De financiële onzekerheid sloeg toe, al werden de twee hier alweer snel uit verlost. ,,Mijn man zit in de signing en maakt bijvoorbeeld beletteringen op bedrijfsauto’s. Daar was in het begin natuurlijk ook geen vraag meer naar. Gelukkig kon hij zijn werkzaamheden ombuigen naar het creëren van coronaproof-gerelateerde belettering.”

Stellen schuiven huwelijken op naar volgend jaar

,,Dat betekende dat ik fulltime thuis zou blijven met onze twee dochters. Hoewel ik mijn opdrachten miste, heb ik daar erg van genoten. Gelukkig heb ik inmiddels alweer een aantal bruiden mogen stylen en hebben veel stellen besloten om hun huwelijk een jaar op te schuiven. Dat zorgt ervoor dat ik volgend seizoen alweer wat boekingen heb.”

"Het liefst ben ik de stylist met de volle agenda die ik vóór de crisis was, maar helaas heb ik geen zekerheid dat ik die ook daadwerkelijk weer kan worden"

Marloes Versluis-Prosman, eigenaar Sense for Style

Onderdeel van familiebedrijf

Het zijn opdrachten die ze met liefde gaat uitvoeren, al houdt Verluis-Prosman ook rekening met de onzekere toekomst als gevolg van het coronavirus. ,,Het bedrijf waar mijn man in werkt, is van zijn familie en het is de bedoeling om dat ooit over te nemen. Om die reden praat hij af en toe met een specialist op dat gebied en de laatste keer ben ik daar ook bij gaan zitten. Misschien wil ik wel onderdeel van het bedrijf worden.”

Lees ook: Oprichter dagbesteding panikeert niet en brengt familie weer bij elkaar

,,Voor mijn gevoel moet ik meebewegen met deze tijd. Alle mogelijkheden aftasten om te voorkomen dat ik straks met vervelende verrassingen te maken krijg. Het liefst ben ik de stylist met de volle agenda die ik vóór de crisis was, maar helaas heb ik geen zekerheid dat ik die ook daadwerkelijk weer kan worden.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.