Nieuws Automotive

Autobezitters (74 procent) weten garage prima te vinden voor onderhoudsbeurt

Het coronavirus blijkt relatief weinig mensen ervan te weerhouden om de auto naar de garage te brengen. Dat blijkt uit onderzoek dat Bovag liet uitvoeren.

Joas van Wingerden (AutoWeek) 30 mei 2020

Onderhoudsbeurt auto garage bovag corona

Misschien roept het even wat twijfel op als er auto-onderhoud op de planning staat, terwijl ons op het hart gedrukt wordt om zoveel mogelijk contact met anderen te mijden. Toch blijkt dat 74 procent van de autobezitters de auto ook nu gewoon op het geplande moment naar de garage brengt, meldt AutoWeek.

Volgens Bovag kan dat ook prima, omdat garagebedrijven over het algemeen maatregelen nemen om contact te beperken of zelfs de auto komen halen. Daarnaast wordt er door monteurs veelal gebruik gemaakt van handschoenen en hoezen over contactpunten zoals het stuur en de versnellingspook.

Bovag: 'Stilstand is ook achteruitgang'

Er is ook een deel van de autobezitters dat het onderhoud nu wel even uitstelt, maar op een later moment alsnog voornemens is het uit te laten voeren. Acht procent geeft aan het onderhoud helemaal te laten voor wat het is en er pas over een halfjaar of helemaal niet meer op terug te komen.

Bovag waarschuwt dat de staat van auto's, zelfs als er nu weinig mee gereden wordt, alsnog achteruit zal gaan. ,,Die acht procent staat toch voor bijna 700.000 voertuigen in heel Nederland. Veel auto’s staan nu natuurlijk grotendeels stil, maar stilstand betekent ook achteruitgang. Ik begrijp best dat onderhoud en reparatie een hoge kostenpost kunnen betekenen en dat veel mensen zich zorgen maken over hun persoonlijke financiën, maar als je straks de weg opgaat met een onveilige auto, dan zijn we met z’n allen nog veel verder van huis", zo waarschuwt Bovag-topman Han ten Broeke.

Zo bereiken garages hun klanten

Garagehouder en op zoek naar (extra) manieren om je klanten te bereiken? DPG Media kan diverse media (on- en offline) inzetten. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort snel van ons.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.