Nieuws Personeel

Aloude familiehotels Tilburg in één hand

De Postelse Druif? Hoeve de Tros? Nee hoor, de Postelse Hoeve en de Druiventros blijven gewoon zichzelf nu ze in één hand komen, zo schrijft het Brabants Dagblad.

Stephan Jongerius 31 juli 2016

Hotel 1065

Het was die trein die voorbijkwam, zeggen Rob Zoontjens (39) en Janny Zoontjens-Mutsaers (38). De bekende eigenaren-exploitanten van Hotel de Druiventros in Berkel-Enschot nemen De Postelse Hoeve over, 'een kans die we niet wilden laten lopen'.

OvernameDat beide familiebedrijven in een hand zouden komen, hing al even in de lucht. Maar per 1 augustus worden de afspraken met eigenaren Harry en Yvonne Vermeer bezegeld. Na 24 jaar aan het hoofd van De Postelse Hoeve, achtten zij de tijd rijp uit de horeca te stappen. Ook het aandeel in de Bonheur Horeca Groep is verkocht.

De familie Mutsaers wordt eigenaar van drie hotels. Het derde staat in Nieuwvliet aan de Zeeuwse kust, maar wordt verhuurd aan Fletcher Hotels. Voor Ad en Mieke Mutsaers, de ouders van Janny, is de jongste overname aanleiding een stap terug te doen.

NaamDat de horeca-ondernemers uit Berkel-Enschot wilden expanderen, is geen geheim. Al jaren ligt er een ambitieus uitbreidingsplan voor de Druiventros met meer kamers en een zwembad. Ook was er een plan voor een nieuw hotel tegenover de Efteling, maar daar zag de familie van af toen hoofdaannemer Pepping failliet ging en procedures roet in het eten gooiden.

Postelse Druif of Hoeve de Tros? Onder het personeel was het al een spel om te speculeren over een nieuwe naam. "We zouden wel gek zijn die te veranderen", zegt Janny Zoontjens, die deze morgen zelf de receptiedienst draait. "Beide namen zijn een begrip in de regio Tilburg. Wie is er niet op een bruiloft, uitvaart of feest geweest? De uitdaging is wel ook de jongere generaties er vertrouwd mee te maken."

PersoneelOok het personeel wordt overgenomen, de vaste kern groeit daardoor met ruim twintig medewerkers tot bijna zestig. De Druiventros telt 56 kamers en is vooral actief op de toeristische markt. De Postelse Hoeve richt zich meer op de zakelijke markt.

Het ondernemersstel wil met het nieuwe bezit eerst de kat uit de boom kijken. "Maar het ligt mooi op de route naar de Efteling. We gaan ook in overleg met het ziekenhuis en de Hasseltse kapel of we kunnen samenwerken."

ConcurrentieDe Druiventros heeft zich ook zonder de ooit geplande uitbreiding van ruim 10 miljoen euro staande weten te houden. Dagelijks komen er via het CBR gemiddeld vijftig kandidaten voor hun rij-examen, ze draaien zelf de sportschool Rank en in februari is ook het casino geopend.

Het viersterrenhotel van de Van der Valk Exclusief Hotelgroep - in aanbouw aan de Kempenbaan - hadden ze liever niet zien komen. "Maar we zijn niet bang voor gezonde concurrentie."