Nieuws Personeel

App helpt jongeren aan een baan

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Eduard Voorn | Foto: Frank de Roo 25 mei 2016

App jobtease

Germaine praat sneller dan het licht. Hij en zijn zakenpartner Jamal Oulel (25) hebben haast. Er moet snel iets worden gedaan aan de hoge jeugdwerkloosheid in het Rijnmondgebied. ,,Met behulp van moderne technologie en algoritmes hebben wij solliciteren voor jongeren een stuk makkelijker gemaakt. Jobtease maakt de traditionele sollicitatiebrief overbodig."

SchoolmilesOp zijn 16de startte Germaine Schoolmiles, een prikkel voor leerlingen en studenten om beter te presteren dan een 6,5. ,,Met dit spaarsysteem konden voor hoge cijfers punten worden verdiend, die voor bijvoorbeeld goedkopere autorijlessen verzilverd konden worden."

Als student zag Germaine dat voornamelijk kansarme jongeren moeite hadden een baan te vinden, terwijl ze vaak graag wilden werken. ,,Met een videopresentatie lukt het sneller,'' vertelt hij. ,,De kans dat ze voor een gesprek worden uitgenodigd via de app is 50 procent. Een goede eerste indruk is dus veel waard.''

LuisterenHet tomeloze enthousiasme van de twee bleek tegelijkertijd de valkuil. Germaines boodschap: luister naar je klanten. ,,We bouwden een app voor bedrijven, maar luisterden niet naar ze. Jobtease werd pas een succes, nadat we wél met ze in gesprek gingen. Nu werken we samen met MKB Rotterdam om 400 jongeren aan een baan te helpen. Daarna liggen Nederland en de rest van Europa aan onze voeten."Contact jobtease.nl

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: magazine@deondernemer.nl.

Wie: Germaine Statia (24)

Wat: sollicitatie-app jobtease

Waar: Rotterdam

Sinds: 2013

Contact: Jobtease.nl