Nieuws Arbeidsmarkt

Dit bedrijf laat kandidaten zelf hun functie kiezen tijdens sollicitatie

Een sollicitatie waarbij je zelf je gewenste functie aangeeft. Bij strategisch ontwerpbureau JA! in Hardenberg is het mogelijk. Het idee van het bedrijf achter deze ‘open vacature’ is dat een goede match binnen het team belangrijker is dan vastomlijnde functiekaders.

De Ondernemer/Beeld: JA! 21 augustus 2019

Strategisch ontwerpbureau vacatures werving sollicitaties

Is dit het ei van Columbus op een oververhitte arbeidsmarkt waar vacatures amper te vullen zijn? Eigenaar Jasper Fransen: ,,Hoe meer verschillende karakters en talenten we in ons team hebben, hoe beter ons werk wordt. Een aanvulling voor ons bureau is iemand die iets brengt dat we nog niet in huis hebben, die ons team verrijkt met nieuwe perspectieven en invalshoeken. Dat vinden we veel belangrijker dan specifieke taken en rollen vastleggen.”

Lees ook: Sollicitatie met bijzondere beloning: meteen een vast contract

Bewust een bepaalde vrijheid gecreëerd

De werkwijze van het bureau biedt daarvoor de ruimte, vertelt mede-eigenaar André Hofsink: ,,We hebben voor onszelf daarin bewust een bepaalde vrijheid gecreëerd. Ieder kan voor zichzelf, vanuit talent en karakter, de rol creëren die het beste past.”

Mag iedereen solliciteren? Fransen: ,,Als je overtuigd bent dat je met je organisatietalent, analytisch vermogen, sprankelende content of doordachte creativiteit een waardevolle aanvulling bent voor ons team, dan maken we graag kennis.”

Een goede match belangrijker

Het team van JA! bestaat volgens Fransen en Hofsink uit een mix van karakters en talenten. ,,Een goede match vinden we belangrijker dan het invullen van een specifieke rol binnen strakke kaders. In onze werkwijze hebben we voor onszelf die vrijheid gecreëerd.’’

Nieuwe perspectieven en invalshoeken

,,Hoe dat kan? Veel taken en disciplines kunnen we onderling verdelen en waar nodig uitbesteden binnen ons netwerk. Een aanvulling voor ons team is dus iemand die iets brengt dat we nog niet in huis hebben en ons team verrijkt met nieuwe perspectieven en invalshoeken. Dat kan dus ook iemand zijn die voorheen in een heel andere branche heeft gewerkt.’’

Veel taken en disciplines kunnen we onderling verdelen en waar nodig uitbesteden binnen ons netwerk

Jasper Fransen, JA!